Το βιβλίο του δημοτικού συμβούλου και  υποψηφίου ευρωβουλευτή Κώστα Καραΐσκου παρουσιάστηκε  στη Λέσχη Κομοτηναίων (video)

Το βιβλίο του δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου ευρωβουλευτή Κώστα Καραΐσκου παρουσιάστηκε στη Λέσχη Κομοτηναίων (video)

Το βράδυ της Δευτέρας 22/4 στην Κομοτηνή και στη  Λέσχη Κομοτηναίων, ο Κώστας Καραΐσκος, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΙΚΗ στις επερχόμενες ευρωεκλογές 2024,  παρουσίασε  το βιβλίο του «Τό πολιτικόν τῆς ζωῆς μου ταξίδιον».

Για το βιβλίο  μίλησε ο επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ και δικηγόρος Χρήστος Μορφακίδης, ενώ τη συζήτηση  συντόνισε  ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Καρακολίδης.

Όπως δήλωσε ο συγγραφέας Κώστας Καραΐσκος στη Θ.Α.:  “Πρόκειται για μια βιβλιοπαρουσίαση των κειμένων  που έχω συλλέξει κατά την τελευταία 20ετία, είναι πολιτικά κείμενα που αφορούν τη Θράκη και γενικότερα την πατρίδα μας, μέσα από τα οποία  απόψε δίνουμε μια ερμηνεία για όλα αυτά που συμβαίνουν και ταλαιπωρούν τον κόσμο τα τελευταία χρόνια”. Επίσης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην υποψηφιότητά του για ευρωβουλευτής, λέγοντας  ότι “Περιμένουμε ο κόσμος να στηρίξει μια Θρακιώτικη υποψηφιότητα, που πιστεύω ότι εκφράζει τα συμφέροντα της περιοχής εδώ και πολλά χρόνια”

“Είναι τιμητική η πρόσκληση που μου έγινε για να παρουσιάσω το βιβλίο του Κώστα Καραΐσκου” σημείωσε ο Ο δικηγόρος και επίκουρος καθ. του ΔΠΘ Χρήστος Μορφακίδης και συνέχισε  “είμαι από πολύ παλιά αναγνώστης των κειμένων του και στον τοπικό τύπο και στον πανελλήνιο, κι έτσι ένιωσα ότι είναι η εκπλήρωση μιας υποχρέωσης να παρουσιάσω αυτή την ανθολογία των κειμένων του. Είναι μια ευκαιρία για μένα να ξαναδιαβάσω κείμενα πλαιότερα του Κώστα. Είναι επίσης μιας ευκαιρία να ακουστούν όλα αυτά τα πράγματα που γραφτήκανε τις τελευταίες δεκαετίες”.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «Τό πολιτικόν τῆς ζωῆς μου ταξίδιον» διαβάζουμε: “Κείμενα μαχητικά, δημοσιογραφικά, ειρωνικά, γραμμένα από τον θρακικό προμαχώνα του ελλαδικού κράτους και δημοσιευμένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας μας. Αφορούν τα καίρια του δημόσιου βίου: εθνική ασφάλεια, πολιτική συνειδητότητα, πολιτιστική ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη…
Μια μαρτυρία για πολύ σημαντικά γεγονότα στη Θράκη που χάνονται στον ορυμαγδό της καθημερινότητας, συνδυασμένη με μια καθαρή ματιά στο ψευδοκράτος των Αθηνών και στο διεθνές σκηνικό όπου αχνοφαίνεται σήμερα η δύση της Δύσης. Αν όντως καταρρεύσουν τα αφεντικά μας θα διαθέτουμε ακόμα δυνάμεις για να επιβιώσουμε ως Έλληνες άξιοι του ονόματός μας;”

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό