Τόκυο 2020: Στο βάθρο των 100 μέτρων ελεύθερο S8 ο Μιχαλεντζάκης – Δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς

Τόκυο 2020: Στο βάθρο των 100 μέτρων ελεύθερο S8 ο Μιχαλεντζάκης – Δεύτερο προσωπικό του μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς

Αλλη μια σημαντική επιτυχία πρόσφερε στον ελληνικό παραολυμπιακό αθλητισμό ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης. O Φεριώτης κατέκτησε την τρίτη θέση στον τελικό των 100 μέτρων ελεύθερο της κατηγορίας S8 και θα ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου για να παραλάβει το χάλκινο μετάλλιο των Παραολυμπιακών Αγωνων του Τόκυο.

Είναι το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στην διοργάνωση της Ιαπωνίας (προηγήθηκε το χάλκινο του Τριανταφύλλου στην φιφασκία) και το δεύτερο προσωπικό μετάλλιο του Μιχαλεντζάκη σε Παραολυμπιακούς Αγωνες (μετά το χρυσό στα 100 μέτρα πεταλούδα στο Ρίο στα οποία θα λάβει μέρος και φέτος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του).

Ο Μιχαλεντζάκης ξεκίνησε δυνατά, ήταν στο 50άρι μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από τον πρωτο Ουκρανό Ντενις Ντουμπροφ αλλά στο δευτερο μισο ανεβηκαν εντυπωσιακά ο Αυστραλός Ποπχαμ που τερμάτισε πρώτος με 57.37 και ο Ρωσιος Νικολάεφ που τερμάτισε δεύτερος με 57.69.

Ο Εβρίτης πρωταθλητής έδωσε μεγάλη μάχη για την τρίτη θέση και με 58.73, επίδοση καλύτερη από τον πρωινό προκριματικό του, κατέκτησε οριακά το μετάλλιο από τον Κινέζο Ξου που ήταν κατά δυο εκατοστά του δευτερολέπτου πιο αργος. ΠΟ ντουμπροφ που προηγούνταν στα πρώτα 50 μέτρα έμεινε τελικά πέμπτος.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό