Τουριστική ανάπτυξη και ακρίβεια στο επίκεντρο των επαφών της Κ. Νοτοπούλου στην Ξάνθη

Τουριστική ανάπτυξη και ακρίβεια στο επίκεντρο των επαφών της Κ. Νοτοπούλου στην Ξάνθη

Επίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε η βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου με τον βουλευτή Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, στελέχη της Ν.Ε Ξάνθης και του τμήματος τουρισμού.

Είχαν σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της πόλης, συλλόγους και σωματεία όπου συζητήθηκαν θέματα της καθημερινότητας αλλά και οι συνέργειες που απαιτούνται για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής. Η τομεάρχης Τουρισμού, χαρακτήρισε την Ξάνθη στολίδι της Θράκης που συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με το Αιγαίο και την Ευρώπη με την Ασία. Η Ξάνθη μπορεί να αποτελέσει περιζήτητο προορισμό δυστυχώς όμως δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για την ανάδειξή της. «Δυστυχώς η τοπική αυτοδιοίκηση μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει για την αναπτυξιακή προοπτική της Ξάνθης. Υπάρχει όμως μια κοινωνική συμφωνία για αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης, η κοινωνία των πολιτών είναι έτοιμη, οι φορείς έχουν προτάσεις και η Πολιτεία οφείλει να τους ακούσει».

 

Στο επιμελητήριο

Στο Επιμελητήριο Ξάνθης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Μωραϊτης και τα μέλη του ΔΣ έθεσαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματικότητα στην πόλη. Η εκρηκτική αύξηση των τιμών έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στην αγορά. Από τη μια η κακή ψυχολογία των καταναλωτών λόγω ακρίβειας από την άλλη η στην Ουκρανία δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Ξάνθης κ. Ιερόπουλος αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μετά από 2 χρόνια πανδημίας.

«Δυστυχώς, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση εδώ και δυο χρόνια είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή. Αν δεν στηριχθούν άμεσα οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να είναι βιώσιμες. Η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί νεοφιλελεύθερη πολιτική, δεν λαμβάνει μέτρα για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι επιτακτική η ανάγκη στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ΜΗ επιστρεπτέες ενισχύσεις και στις κόκκινες επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση οφείλει τώρα, να μειώσει τον ΕΦΚ στα καύσιμα, να βάλει πλαφόν στους λογαριασμούς του ρεύματος να αυξήσει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ακόμη, επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ανάπτυξης για την επόμενη μέρα του Τουρισμού και της προβολής της περιοχής που τα τελευταία χρόνια είναι ξεχασμένη.

 

Στη Σταυρούπολη Ξάνθης

Στο Κέντρο επισκεπτών και πληροφόρησης του Δασαρχείου Σταυρούπολης το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς σχετικά με θέματα που αφορούν την ξεχωριστή πανίδα και χλωρίδα της περιοχής. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η σημαντική έλλειψη υποδομών για τη στήριξη και ανάδειξη της περιοχής αλλά και η απουσία ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση της ΝΔ παρότι βρήκε ένα έτοιμο πλαίσιο για το θεματικό τουρισμό, δεν έχει προχωρήσει σε εξειδίκευση για τις ειδικές μορφές τουρισμού που μπορούν να αναδείξουν την περιοχή και να ενισχυθεί ο τουρισμός με σημαντικά οφέλη προς την τοπική κοινωνία.

Για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και προώθησης Προορισμών:

Χρειαζόμαστε οργανισμούς διαχείρισης και προώθησης προορισμών, τόνισε η τομεάρχης Τουρισμού, ωστόσο η κυβέρνηση αγνοεί τον ολιστικό σχεδιασμό της τουριστικής στρατηγικής, αγνοεί τον κομβικό ρόλο των περιφερειών στον σχεδιασμό και υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής.

 

Χατζηδάκειο

Η Κ. Νοτοπούλου είχε τη χαρά να ξεναγηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» όπου ενημερώθηκε για τις σημαντικές δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της περιοχής. Τόνισε τη σημασία που έχει αυτός ο εμβληματικός χώρος για την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της πόλης.

 

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η επόμενη μέρα

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε Ξάνθης και το τμήμα Τουρισμού, η Κατερίνα Νοτοπούλου μίλησε για την επόμενη μέρα στον Τουρισμό, τη βιώσιμη ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών με όρους αειφορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τις πολιτικές για την υλοποίηση της Agenda 2030 για την αειφορία και την βιώσιμη ανάπτυξη βοηθώντας τους τουριστικούς προορισμούς να αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις. Με εθνική στρατηγική με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία που να ωθούν τους περιφερειακούς και τους τοπικούς προορισμούς σε υιοθέτηση κοινών και έξυπνων προσεγγίσεων στον τουριστικό σχεδιασμό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό