Τουρκοσειρές 2021: Ποιοι χρηματοδότησαν την τουρκική προπαγάνδα μέσα στην Ελλάδα

Τουρκοσειρές 2021: Ποιοι χρηματοδότησαν την τουρκική προπαγάνδα μέσα στην Ελλάδα

Τον τελευταίο μήνα του 2021 ο θρασύτατος υβριδικός πόλεμος που έχει εξαπολύσει η Τουρκία εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση:

Η Τουρκία, αφού βάφτισε ολόκληρη την Μεσόγειο «Γαλάζια Πατρίδα» με νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις και εν όψει επανεκκίνησης του γεωτρητικού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας εντός του Δεκεμβρίου 2021, συνέχισε τις απειλές με ύφος μεγάλου προαγωγού:    «Η Τουρκία όπως και πριν αλλά από δω και πέρα, δεν θα επιτρέψει σε οποιαδήποτε ξένη χώρα, εταιρεία ή πλοίο να πραγματοποιήσει  δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων δίχως άδεια στα πεδία θαλάσσιας δικαιοδοσίας της, δεν θα δώσει τέτοια ευκαιρία και θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να υπερασπίζεται τα δικαιώματα της χώρας μας και της “ΤΔΒΚ”» (ΥΠΕΞ Τουρκίας, 3/12/2021).

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας (ως συνήθως) το μαύρο άσπρο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» και ότι «είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα όσο και των Τ/Κ στην Κύπρο, στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο» (13/12/2021)

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας ΜεβλούτΤσαβούσογλουμιλώντας για τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου ισχυρίστηκε -μεταξύ άλλων- ότι «Το 1923 και το 1947 με τη συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων, παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί αυτά τα νησιάαπό το 1960 και εντεύθεν, δεν είναι δηλαδή κάτι καινούργιο. Εμείς στείλαμε επιστολή στον ΟΗΕ λέγοντας πως αν η Ελλάδα συνεχίζει να παραβιάζει το αποστρατικοποιημένο καθεστώς των νησιών αυτών δεν θα μπορεί να ισχυρίζεται πως έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε αυτά. Και αυτό το καταγράψαμε στον ΟΗΕ. Και από δω και πέρα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα» (15/12/2021). Ο εξ ανατολών προαγωγός αφού πλημμύρισε τα μικρασιατικά παράλια με αποβατικά σκάφη και την στρατιά του Αιγαίου ζητάει από την Ελλάδα να αποστρατικοποιήσει τα νησιά της με ευφάνταστες δικαιολογίες ώστε να είναι εύκολη μια τουρκική εισβολή, κατά τα πρότυπα της μαρτυρικής Κύπρου!

Την ίδια μέρα ο Μ. Τσαβούσογλου, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο,  κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «επί 14 χρόνια δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ.». Ποιος; Ο εκπρόσωπος μιας χώρας που έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων εκατοντάδες αποφάσεις του ΕΔΑΔ, με τελευταία στην σειρά εκείνη της 8/12/2021 για παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης στην Τουρκία!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ «οργίστηκε» για την καταδίκη τούρκων κατασκόπων από δικαστήριο της Ρόδου κάνοντας λόγο για «καταπάτηση όλων των βασικών αρχών δικαίου, καθώς και για προκατειλημμένη στάση του δικαστηρίου» (16/12/2021). Ποιοι μας κατηγορούν; Αυτοί που έχουν φυλακισμένους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους επειδή είναι «αντιφρονούντες» – πολλοί χωρίς καμιά δίκη!Η απάντηση που δόθηκε («Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη») θα μπορούσε να είχε συμπληρωθεί με την υπενθύμιση πως αντίθετα, η τουρκική δικαιοσύνη, μετά την φυλάκιση χιλιάδων δικαστικών, λειτουργεί κατ΄ εντολή της τουρκικής κυβέρνησης…

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας τις σχετικές με τη διεύρυνση αποφάσεις που ελήφθησαν από την ΕΕ στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15/12/2021, ισχυρίστηκε (μεταξύ άλλων) ότι «Στις αποφάσεις αγνοούνται και πάλι οι Τουρκοκύπριοι, όπως και οι μονομερείς ενέργειες Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων που συνέχεια κλιμακώνουν και αναβιώνουν  την ένταση στην Αν. Μεσόγειο» (17/12/2021). Μήπως άραγε η Ελλάδα εισέβαλε στην Συρία, στο Ιράκ, στην Λιβύη και στην Κύπρο, με τελευταίο σταθμό τα Βαρώσια ή η Τουρκία; Πως λοιπόν Ελλάδα και Κύπρος «αναβιώνουν την ένταση στην Α. Μεσόγειο;». Η τουρκική φαντασίωση στις δόξες της

Ο Τούρκος δημοσιογράφος της ισλαμοφασιστικής κλίκας που κυβερνάει την ΤουρκίαΣαϊγκίΟζτούρκ, ισχυρίστηκε ότι «Η Ελλάδα κλέβει το πετρέλαιο της Τουρκίας στην Θάσο» (21/12/2021). Τα κατευθυνόμενα, μόνιμα τουρκικά fake news

Ο «συνήθης ύποπτος» Τούρκος ΥΠΑΜ Χ. Ακάρ είχε το θράσος να «απειλήσει» την Ελλάδα λέγοντας σε σχετική ομιλία του πως «Οι μαθητές της στρατιωτικής μας σχολής μπορούν να πάνε στο Καστελόριζο… κολυμπώντας!» (24/12/2021).

Διάφορα ΜΜΕ, προσκείμενα στην τουρκική κυβέρνηση, δημιούργησαν σάλο για την προβολή της ελληνικής ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» με κυριολεκτικά τρελούς ισχυρισμούς περί (δήθεν) ελληνικής προπαγάνδας, (25/12/2021). Φυσικά δεν βλέπουν πως από τις 28 τηλεοπτικές σειρές που μεταδίδονται σήμερα από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, οι μισές τουλάχιστον αποτελούν επιδοτούμενη,αχαλίνωτη προπαγάνδα διαστρέβλωσηςκάθε ίχνους ιστορικής αλήθειας…

Τις μέρες των Χριστουγέννων οι Τούρκοι εξαπέλυσαν τους εμπόρους ανθρώπινης ελπίδας από τα μικρασιατικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τρεις τραγωδίες με συνολικά 30 νεκρούς που πνίγηκαν μέσα στις σάπιες βάρκες στις οποίες τους φόρτωσαν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο εκπρόσωπος τύπου των κυβερνώντων ισλαμοφασιστώνΟμέρΤσελίκ ισχυρίστηκε -μεταξύ πολλών άλλων- πως «Οι επαναπροωθήσεις που γίνονται τόσο από την FRONTEX όσο και από την Ελλάδα, αποτελούν απόπειρες εγκατάλειψης των μεταναστών στον θάνατο και απώθησης τους προς τον θάνατο» (30/12/2021). Δηλαδή, στον θάνατο δεν τους στείλουν από τα παράλια οι Τούρκοι (αφού τους καταληστέψουν), αλλά αυτοί που τους στέλνουν πίσω! Λογική τουρκικής προπαγάνδας

Τις μέρες των Χριστουγέννων μετέτρεψαν μια ακόμα εκκλησία (Αγία Σοφία Αδριανούπολης) σε τέμενος, ενώ ο ισλαμοφασίσταςΕρντογάν (σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα ΤζενγκίζΑκτάρ καθώς και σύμφωνα με τον Ολλανδό πολιτικό ΓκέερτΒίλντερς) δήλωσε με περισσή έπαρση πως «Η Αγία Σοφία ως τζαμί είναι το σύμβολο κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης!» (27/12/2021). Μέσα στο ίδιοκλίμα, η τουρκική εφημερίδα TIMETURK ισχυρίζεται πως «Το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα έχει μετατραπεί σε άντρο του ΡΚΚ» (27/12/2021).

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου, με τα γνωστά τουρκικά ψεύδη: «Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και του υπουργού Εξωτερικών να αυξήσουν με τεχνητό τρόπο την ένταση στο Αιγαίο, είναι επικίνδυνες για την ειρήνη και την σταθερότητα. Είναι ξεκάθαρη η θέση μας στο ζήτημα αυτό όπως και η αποφασιστικότητα μας»! (27/12/2021), ενώ την επομένη καυχιόταν πως «Η Τουρκία μπλόκαρε επτά φορές έρευνες στην Αν. Μεσόγειο» (28/12/2021). Σίγουρα θα τον ζήλευε ακόμα και ο Γκαίμπελς…

Μπροστά σε αυτό το όργιο ενός ακήρυχτου πολέμου, υπάρχουν δυστυχώς μέσα στην Ελλάδα κάποιοι που δίνουν την εντύπωση πως ζουν… σε άλλο πλανήτη.

Ο πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός ΣΤΑΡ, συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη, μεταδίδει καθημερινά (εδώ και μερικά χρόνια) την τουρκική γλώσσα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι με μια παλιά και σαχλή τηλεοπτική σειρά τουρκικής προπαγάνδας ήπιας ισχύος (Ελίφ). Η σειρά υπάρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο και βρίσκεται μονίμως στις τελευταίες θέσεις τηλεθέασης της απογευματινής ζώνης όλων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Παρ΄όλα αυτά, υπάρχουν διαφημιστικοί «χρηματοδότες» της τουρκικής προπαγάνδας που δεν επηρεάζονται ούτε από την έλλειψη υψηλής τηλεθέασης, ούτε διακρίνονται από στοιχειώδη εθνική ευαισθησία, «τροφοδοτώντας» συνεχώς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ με διαφημιστικό χρήμα για να συνεχίσει απρόσκοπτα την μετάδοση της τουρκικής γλώσσας και της τουρκικής προπαγάνδας, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όλοι ανεξαιρέτως όσοι πλήρωσαν διαφημιστικό χρήμα από την δική μας τσέπη στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ τον μήνα Δεκέμβριο 2021, βρίσκονται εδώ.

 

Μεταξύτους, βλέπει κανείς την συμφωνική ορχήστρα Mozart της Βιέννης να διαφημίζεταιστην τουρκοσειρά λες και το κοινό που την παρακολουθεί ενδιαφέρεται να πάει στοΓαλάτσι για να ακούσει Mozart – το ChristmasTheater δίνει την εντύπωση πως βρήκε χρυσάφι στο targetgroup της σαχλής τουρκοσειράς, με 20 διαφημιστικά μηνύματα μόνο τον Δεκέμβριο!Βλέπει ακόμα ελληνικές επιχειρήσεις που δεν φαίνονται ιδιαίτερα «εξοικειωμένες»  με τον χώρο (Χρυσά Αυγά, αλάτι Γλάρος, Septona κ.α.) να πληρώνουν από την τσέπη των πελατών τους την τουρκική προπαγάνδα, ίσως και χωρίς καν να έχουν ιδέα !

Τον Δεκέμβριο του 2021 όλα τα διαφημιστικά μηνύματα που μεταδόθηκαν μέσα στην τουρκοσειρά του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ ήταν421 έναντι των 555 μηνυμάτων που μεταδόθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020.

Οι TOP-10 διαφημιζόμενοι στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ τον μήνα Δεκέμβριο  2021, ήταν οι εξής:

ΣΤΑΡ – ΟΙ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

 

Α/Α ΕΤΑΙΡΙΕΣ Διαφ/σεις
1 Procter & Gamble Ελλάς 99
2 Diamant (Δίλεπτες Τηλεπωλήσεις) 46 
3 ChristmasTheatre 20 
4 Mollers 18 
5 GlaxoSmithKline 16 
6 Sanofi Aventis 14 
7 Powerpharm(Τηλεπωλήσεις) 14 
8 COSMOTE/ΓΕΡΜΑΝΟΣ 14 
9 ΠΛΑΙΣΙΟ 13 
10 E-FOOD 11 

Πηγή: Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκικών Σειρών ΙΗΑ – Στην καταμέτρηση δεν υπολογίζονται διαφημίσεις με κοινωνικό μήνυμα

 

Tο Ιnternational Hellenic Association (μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη κομματικός οργανισμός με έδρα το Delaware) απευθύνει και πάλι έκκληση στις διάφορες εταιρίες να σταματήσουν κάθε διαφημιστική παρουσία στην μοναδική τουρκοσειρά που μεταδίδεται ακόμα στην Ελλάδα, με ρητές οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρείες ή στα media shops με τα οποία συνεργάζονται.

Εμείς στο ΙΗΑ θα συνεχίσουμε να μην παρακολουθούμε κανένα πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ μέχρι να σταματήσει την καθημερινή μετάδοση τουρκικής γλώσσας και τουρκικής προπαγάνδας μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Εμείς στο ΙΗΑ θα συνεχίσουμε να μην αγοράζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πληρώνουν από την δική μας τσέπη διαφημιστικό χρήμα στην τουρκοσειρά του ΣΤΑΡ, μελετώντας προσεκτικά τους μηνιαίους καταλόγους των διαφημιζομένων που αναρτώνται στην σχετική ενότητα της ιστοσελίδας του ΙΗΑ.

Η μετάδοση τουρκικής γλώσσας και ύπουλης τουρκικής προπαγάνδας για τον «γενναίο Τούρκο στρατιώτη» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, θα σταματήσει οριστικά μόνο όταν ολοένα και περισσότεροι τηλεθεατές και  καταναλωτές αρχίσουν να ευαισθητοποιούνται με πράξεις όπως η επιλογή άλλου καναλιού και η αποχή από την αγορά των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαφημίζονται !

Σ η μ ε ι ώ σ ε ι ς:    (1) Εάν επιθυμείτε να διαμαρτυρηθείτε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ για την μετάδοση χιλίων «επεισοδίων» τουρκικής προπαγάνδας «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά στα τηλέφωνα 211 18 91 000, 211 18 92 000 και 211 18 91 004 ή να αποστείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα διαμαρτυρίας στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του καναλιού (pr@star.gr)   (2)  Όλες οι εταιρίες, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που διαφημίζονται σε τουρκοσειρά, συμπεριλαμβάνονται κάθε μήνα σε ειδικές καταστάσεις που αναρτώνται στο Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών του ΙΗΑ. (3) Στην καταμέτρηση των διαφημίσεων δεν συμπεριλαμβάνονται όσες διαφημίσεις περιέχουν κοινωνικά μηνύματα (Εμβολιαζόμαστε, Χαμόγελο του παιδιού, Καθαρές θάλασσες, Αδέσποτα, Missing Alert κ.ο.κ.)  (4) Η επόμενη  ανακοίνωση μηνός Ιανουαρίου, θα εκδοθεί την Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2022.

Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ

Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/21

International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό