Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε απόλυση και απώλεια στέγης

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ σε απόλυση και απώλεια στέγης

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία με Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Ο κ. Μητσοτάκης έταξε «καλύτερες και περισσότερες δουλειές» και σήμερα οδηγεί 1.200 εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην απόλυση και στην απώλεια στέγης, και αυτό είναι ένα στοιχείο χαρακτηριστικό της πολιτικής αντίληψης του ίδιου και της κυβέρνησής του. Είναι και χαρακτηριστικό μιας αντίληψης για τη διαχείριση δημόσιων επιχειρήσεων. Δεν πιστεύουν στην αξία του δημόσιου χώρου και εφόσον δεν πιστεύουν, δεν μπορούν και να το διαχειριστούν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε προαποφασίσει να οδηγήσει σε μαρασμό τη ΛΑΡΚΟ, που είναι μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις εξόρυξης νικελίου σε ολόκληρη την Ευρώπη, όχι μόνο στην Ελλάδα, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τα πράγματα σε απαξίωση και διάλυση της εταιρείας, γεγονός για το οποίο είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα πολύ καιρό. Οδηγούν την επιχείρηση σε τέλμα ώστε να μην έχει τη δυνατότητα ούτε ιδιώτης να έρθει για να την κρατήσει σε λειτουργία.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της εταιρείας καθώς και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή ήταν η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε.

Είναι δίκαιο και στηρίζουμε το αίτημα της διατήρησης των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και είναι κρίσιμο να αναδειχθεί ένα εναλλακτικό σχέδιο για τη διατήρηση της λειτουργίας και της παραγωγικότητας της εταιρείας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό