Τσίπρας στη Βουλή: Η ακρίβεια έχει το όνομα Μητσοτάκη – Προκηρύξτε εκλογές

Τσίπρας στη Βουλή: Η ακρίβεια έχει το όνομα Μητσοτάκη – Προκηρύξτε εκλογές

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Παρασκευής (14/10) η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ακρίβεια στο πλαίσιο ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Την βαθύτατη οδύνη του αλλά και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη εξέφρασε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας κάνοντας λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» και υποστήριξε ότι αυτό συμβαίνει «γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος να την καταλάβετε και τι σημαίνουν οι επιπτώσεις της».

«Η Ελλάδα που αφήνετε πίσω σας δεν έχει σχέση με αυτήν που προπαγανδίζετε και με αυτό που πιστεύετε ότι είστε, ο εγγυητής της σταθερότητας. Το μόνο που συμβαίνει είναι ότι η κατάσταση των νοικοκυριών επιδεινώνεται. Και όλα αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια της σταθερότητας γιατί σήμερα οι ανισότητες βαθαίνουν και ο κίνδυνος φτώχιας μεγαλώνει σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Ικανούς σας έχω να διαψεύσετε και τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ», είπε ακόμα.

Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό είπε ότι πάντα κατηγορεί άλλους για όσα συμβαίνουν και αναφέρθηκε στην πανδημία και στις υποκλοπές.

«Κανείς δεν αρνείται ότι βρεθήκαμε ενώπιον μιας πολύ μεγάλης πρόκλησης για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία. Οι ηγεσίες προοδευτικές και συντηρητικές έψαξαν λύσεις αλλά εσείς κ. Μητσοτάκη όχι μόνο φυγομαχήσατε αλλά βρήκατε την ευκαιρία να εαφρμόσετε μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ενώ στον κόσμο κρατικοποιούν τέτοιες εταιρείες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «πρωθυπουργό 2 σε 1: Συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ».

Για το καλάθι του νοικοκυριού

Αναφερόμενος στο «καλάθι του νοικοκυριού» το χαρακτήρισε «καλάθι του εμπαιγμού» και διερωτήθηκε «για ποιούς θα είναι ανεκτές οι τιμές;».

«Έχετε ξεχάσει όλα τα νούμερα και εντοπίζετε την ακρίβεια μόνο στα μακαρόνια νο6, έχετε ξεχάσει την τιμή της βενζίνης, τους δείκτες του πληθωρισμού και κάνετε φτηνό επικοινωνιακό παιχνίδι με το ρύζι και τα μακαρόνια νο6. Και κάνετε ότι δεν βλέπετε την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα πετρελαιοειδή» είπε ακόμα.

Τέλος, κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές: «Προκηρύξτε εκλογές για να δουμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, για να ανασάνει ο κόσμος». «Η δημοκρατία θα κερδίσει την αλαζονεία, η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της ξανά».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό