
Τυροκομικά “Δουκίδης”: Η Φέτα ΠΟΠ Δουκίδη μέσα στα Top 50 Τυριά της Ελλάδας!
Η Φέτα ΠΟΠ Δουκίδη συμπεριλήφθηκε στο φετινό τεύχος του περιοδικού Τυροκόμος, στο αφιέρωμα “The Top 50 – Κορυφαίες Επιλογές Ελληνικών Τυριών!
Η εταιρία Δουκίδης σημειώνει γι αυτή τη διάκριση: “Με μεγάλη χαρά και περηφάνια μοιραζόμαστε μία σημαντική διάκριση για το τυροκομείο μας! Η αναγνώριση αυτή αποτελεί για εμάς επιβεβαίωση της δουλειάς, της αφοσίωσης και της αγάπης μας για την παραδοσιακή τυροκομία της Θράκης. Η φέτα μας, παράγεται αποκλειστικά από το 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα των κτηνοτρόφων της περιοχής μας και ωριμάζει με τον χρόνο και τον τρόπο που απαιτεί το ΠΟΠ πρότυπο.
Από τη Θράκη, με αγάπη. Από τον τόπο μας, στο τραπέζι σας”.

Ο Στέφανος Δουκίδης με μια εξαιρετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, αφιερώνει τη διάκριση αυτή σε όσους κτηνοτρόφους-συνεργάτες και τις οικογένειές τους δοκιμάζονται όλη αυτή την περίοδο από το κακό που λέγεται “ευλογιά των προβάτων” και υπενθυμίζει στους αρμόδιους φορείς πως χωρίς Κτηνοτροφία και Γεωργία δεν υφίσταται παραγωγικό μοντέλο και κατά συνέπεια εθνική οικονομία!
Συγκεκριμένα ο κος Δουκίδης αναφέρει τα εξής:
“Αρχόμενον το κακόν κόπτειν”
“Θα αναρωτηθείτε, δικαιολογημένα, γιατί αυτή η φράση να συνοδεύει μία τόσο ευχάριστη είδηση για την επιχείρηση μας.
Ο Φωκυλίδης (5ος αιώνας Π.Χ.) λοιπόν έγραψε πως το κακό πρέπει να το σταματάς στην αρχή του, πριν μεγαλώσει. Πριν εξαπλωθεί και δεν μπορείς να το ελέγξεις. Γιατί το κακό που λέγεται ευλογιά των αιγοπροβάτων, έχει οδηγήσει στη θανάτωση 400.000 ζώων, ευθύνεται για το γεγονός ότι 1600 κτηνοτροφικές μονάδες πλέον δεν λειτουργούν (507 σε Ξάνθη, Ροδόπη & Έβρο). Τα νούμερα που παραθέτω δεν είναι τυχαία γιατί με κάποιες από αυτές τις 507 οικογένειες συνεργαζόμασταν για δεκαετίες ολόκληρες.
Αφιερώνω λοιπόν τη διάκριση αυτή:
1) σε αυτούς τους συνεργάτες μας κτηνοτρόφους που θανατώθηκαν τα κοπάδια τους και είναι πλέον άνεργοι, χωρίς εισόδημα, που νιώθουν αδικημένοι και απροστάτευτοι, γιατί το γάλα τους ήταν το κύριο συστατικό της επιτυχίας μας τόσα χρόνια και
2) στους συνεργάτες κτηνοτρόφους που παραδίδουν ακόμα γάλα, αλλά βιώνουν καθημερινά την αβεβαιότητα, κοιμούνται και ξυπνάνε με το άγχος του τι θα αντικρίσουν, που νιώθουν εξαντλημένοι από τη τήρηση των υγειονομικών μέτρων, γιατί και το δικό τους γάλα οδήγησε σε αυτή την επιτυχία.
Ας υπενθυμίσω για ακόμη μία φορά πως χωρίς κτηνοτροφία και γεωργία δεν υφίσταται παραγωγικό μοντέλο και εθνική οικονομία. Αυτοί οι επαγγελματίες ευθύνονται σε τεράστιο βαθμό για το γεγονός ότι η ελληνική επαρχία είναι ζωντανή. Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα;
Αφιερωμένο λοιπόν στην αδικημένη ελληνική κτηνοτροφία”.
