Β. Δελησταμάτης: Διαβούλευση για την ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ΑΜ-Θ

Β. Δελησταμάτης: Διαβούλευση για την ενεργοποίηση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης στην ΑΜ-Θ

«Η δεύτερη δόση του προγράμματος των μικρών εκμεταλλεύσεων, ύψους 14.000 ευρώ θα δοθεί στους δικαιούχους στα τέλη του έτους που διανύουμε». Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, Βασίλης Δελησταμάτης, αναφέροντας πως είναι 400 οι δικαιούχοι του προγράμματος στην περιοχή της ΑΜ-Θ.

Σε ότι αφορά τους νέους Αγρότες του 2016 το 80% της πληρωμής της β΄ δόσης και αυτό έχει δοθεί. Οι νέοι Αγρότες του Οκτωβρίου του 2021 είναι στο στάδιο της αξιολόγησης και στα τέλη Μάη του 2022 θα λάβουν την πρώτη δόση.

«Ολοκληρώνουμε τα Σχέδια Βελτίωσης του 2016 και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό των ΔΑΟΚ της Περιφέρειας, που αν και υποστελεχωμένο, έχει καταφέρει να είναι η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη πρώτη σε εντάξεις και πληρωμές. Μόλις ολοκληρωθεί και η Αξιολόγηση του προγράμματος νέων Αγροτών του Οκτώβρη του 2021, θα γίνει προκήρυξη νέων Σχεδίων Βελτίωσης και για αυτούς τους δικαιούχους του νέου προγράμματος», υποστήριξε ο κ. Δελησταμάτης.

Επι πλέον πρόσθεσε και την αξιοποίηση ενός αρδευτικού μέτρου 4.1.2., όπου το καλοκαίρι θα υποβληθούν οι προτάσεις και θα βγουν και τα αιτήματα πληρωμής. Μάλιστα, στις 29 Μαρτίου πρόκειται να λάβει χώρα και μια τηλεδιάσκεψη με την Ειδική Υπηρεσία του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για τα τρέχοντα αυτά ζητήματα του 2014-2020.

Τέλος ο κ. Δελησταμάτης έδωσε και την καλή είδηση της ενεργοποίησης της Σύμπραξης για τον Αγροδιατροφικό τομέα. Ειδικότερα έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, Δήμους, Επιχειρήσεις, Επιμελητήρια για την κατάρτιση των προτάσεων της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και της ανάδειξης και ενσωμάτωσης των τοπικών προϊόντων σε μονάδες εστίασης και ξενοδοχεία. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2022.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό