Βαγγέλης Μανωλόπουλος : «Lockdown σε ανεμβολίαστους – Μονόδρομος η επέκταση υποχρεωτικότητας»

Βαγγέλης Μανωλόπουλος : «Lockdown σε ανεμβολίαστους – Μονόδρομος η επέκταση υποχρεωτικότητας»

Την επιβολή lockdown σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε χαμηλότερες ηλικίες, προτείνει ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Μιλώντας στην εκπομπή ΑΝΑΛΥΤΗΣ του ENA Channel, ο κ. Μανωλόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί εξακολουθεί να καταγράφεται υψηλός αριθμός κρουσμάτων, θανάτων και εισαγωγών στις ΜΕΘ, ενώ ο χειμώνας δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. «Δεν υπάρχουν πολλά σημάδια ότι θα μειωθούν σημαντικά. Έχουν σταθεροποιηθεί, ίσως έχουν και μια μικρή μείωση, αλλά αυτή η εικόνα συνεχίζεται. Άρα νομίζω ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να λέμε ότι τα μέτρα δουλεύουν. Εν μέρει σταμάτησαν τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά θα πρέπει να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε τα κρούσματα», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, προτείνει την επιβολή lockdown για τους ανεμβολίαστους επισημαίνοντας ότι «κάθε ανεμβολίαστος που μπαίνει σε κάθε χώρο θα προκαλέσει ζημιά», ενώ μια λύση θα ήταν και η είσοδος τους σε όλους τους χώρους με αρνητικό rapid test αλλά και η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλους κλάδους.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό