Βάνα Παπαευαγγέλου: «Αποτύχαμε στους εμβολιασμούς, μη φοβόμαστε τις λέξεις»

Βάνα Παπαευαγγέλου: «Αποτύχαμε στους εμβολιασμούς, μη φοβόμαστε τις λέξεις»

Δεν καταφέραμε να πείσουμε πολλούς, ειδικά στις μεγάλες ηλικίες, να εμβολιαστούν, παραδέχεται η καθηγήτρια. Κρίσιμο να αυξηθεί η κάλυψη.

Συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα από το εξάμηνο, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους», τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Πρόσθεσε ωστόσο πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις». Η καθηγήτρια εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή της για τον εμβολιασμό τις τελευταίες εβδομάδες.

Για τα σχολεία τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία, τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27%, τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%. Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό τέστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την πορεία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό