Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά / Με πούδρα Tokalon

Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά / Με πούδρα Tokalon

Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά

Με πούδρα Tokalon

Έτος Έκδοσης: 2022

Αριθμός Σελίδων:160

ISBN: 978-618-5001-84-1

Σχήμα Βιβλίου:14,5×20,5

Συγγραφέας:Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά

Τιμή Βιβλίου:12,50€

 

Περιγραφή βιβλίου

Τρύγησε η μνήμη τις ωριμότητές της και ζύμωσε ιστορίες βιωματικές ή με το μαγικό ψεύδος της λογοτεχνίας. Ιστορίες που μοσχοβολάνε θάλασσα, μενεξέδες και ζουμπούλια ή πούδρα Tokalon, αφουγκράζονται κελαηδίσματα, καμπάνες, στριγκλίσματα μηχανής, χαϊδεύουν βιβλία, λουλούδια, σεντόνια, παρακολουθούν θεάματα στο Ηρώδειο, στο Καλλιμάρμαρο ή στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, πλανώνται σε λίμνες, λιβάδια και αρχαιολογικούς χώρους, απλώνουν σε μιλιμετρέ  χαρτιά σχεδιαγράμματα ονείρων.  Κρατώντας το απόσταγμα ζωής  σε πολύτιμα  επιμύθια, μας ταξιδεύουν στον κόσμο και στη φύση, κινητοποιούν σκέψεις και συναισθήματα.

????????????????????????????????????

Βιογραφικό συγγραφέα

Η Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά γεννήθηκε στο Λαύριο Αττικής από γονείς πρόσφυγες (από Πέραμο Μικράς Ασίας ο πατέρας, από Κερτς Κριμαίας η μητέρα). Φοίτησε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. και ζει με την οικογένειά της στον νομό Ροδόπης, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει συντάξει και επιμεληθεί τουριστικό οδηγό και φυλλάδια της Π.Α.Μ.Θ. και του Δήμου Μαρώνειας, έχει επιμεληθεί το βιβλίο Γεύσεις και αναμνήσεις από τη Ροδόπη του Θανάση Πανδρευμένου, αρθρογραφεί σε πολιτιστικά ηλεκτρονικά περιοδικά με άρθρα λαογραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά κ.ά.

Το βιβλίο της Με πούδρα Tokalon είναι το τρίτο. Έχουν προηγηθεί τα: …μύριζε γαζία (αφηγήματα), εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ, 2014 και Τα λουμινάκια (νουβέλα), εκδόσεις ΑΩ, 2017.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό