Βασίλης Φεύγας: «Επιλέγουμε τους συμμάχους μας με βάση το εθνικό μας συμφέρον»

Βασίλης Φεύγας: «Επιλέγουμε τους συμμάχους μας με βάση το εθνικό μας συμφέρον»

Έχουμε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, θέση η οποία βρίσκεται απέναντι σε δυνάμεις του αναθεωρητισμού, όπως αυτές εκφράζονται από τον Πούτιν και τον Ερντογάν, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Fm της Θεσσαλονίκης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Φεύγας, «η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκτός του ότι είναι ένας πόλεμος με ότι αυτό συνεπάγεται, συμβαίνει σε έδαφος ευρωπαϊκό και επηρεάζει εκτός των άλλων και όλες τις οικονομίες. Επιπλέον ο τρόπος σκέψης του Πούτιν, είναι ίδιος με τον τρόπο σκέψης του Ερντογάν και αυτό, για εμάς ως Ελλάδα, είναι ακόμα πιο ανησυχητικό». Όπως τόνισε, «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να διαλέγουμε με πολύ μεγάλη προσοχή τους συμμάχους μας και τους έχουμε διαλέξει βάσει αυτών που επιτάσσει το εθνικό μας συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επισήμανε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας., «προφανώς, όλα όσα κάνουμε, γίνονται για να επικρατήσει η ειρήνη. Από τη στιγμή όμως που έχουμε μια παράνομη εισβολή, σε χώρα της Ευρώπης, δεν μας ταιριάζει να παρακολουθούμε αμέτοχοι αυτό που συμβαίνει. Διότι, η ουδετερότητα, σε μια τέτοια περίπτωση, ισοδυναμεί με επιβράβευση των κινήσεων του Πούτιν σήμερα, του Ερντογάν αύριο και πάει λέγοντας. Είναι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «υποχρέωση μας να στεκόμαστε απέναντι σε λογικές αυτού του τύπου».

Όπως υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Φεύγας, «ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσεις την ειρήνη όταν ο διάλογος φτάνει στα όρια του, είναι να ενισχύσεις την άμυνα σου, να διατρανώσεις την εθνική σου κυριαρχία και τονώσεις την αυτοπεποίθηση του λαού σου. Γι’ αυτό και όπως επισήμανε ο κ. Φεύγας, «η χώρα μας, υπό την καθοδήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλα αυτά τα εφαρμόζει στην πράξη και παράλληλα, δεν είναι απαθής παρατηρητής των όσων συμβαίνουν σε γεωπολιτικό επίπεδο. Πρωταγωνιστεί σε πολλά επίπεδα, λαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ειρήνης αλλά και της εθνικής μας κυριαρχίας».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό