Βίντεο από σύλληψη λαθροδιακινητών στον Έβρο

Βίντεο από σύλληψη λαθροδιακινητών στον Έβρο

«Πλάτες» σε κυκλώματα λαθροδιακινητών, οι οποίοι στέλνουν μετανάστες στην Ελλάδα, συνεχίζουν να κάνουν οι Τούρκοι.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ καταγράφεται για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα σύλληψη λαθροδιακινητών που πέρασαν με ταχύπλοο από τη μια άκρη του Έβρου στην άλλη μετανάστες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο λαθροδιακινητής έχει μόλις αποβιβάσει από το ταχύπλοο του στο Τυχερό του Έβρου, δυο παράτυπους μετανάστες από την Τουρκία και επιχειρεί να επιστρέψει στην γειτονική χώρα για να κάνει ένα ακόμη δρομολόγιο.

Εκείνη την στιγμή φουσκωτό σκάφος με Έλληνες συνοριοφύλακες που τον είχαν θέσει υπο επιτήρηση, τον προσεγγίζουν και τον ακινητοποιούν.

Οι διακινητές, ένας Αφγανός και ένας Ιρακινός, είχαν μπει στο μικροσκόπιο των συνοριοφυλάκων για τουλάχιστον 10 ημέρες και μετά από την 6η μεταφορά μεταναστών στις 16 Δεκεμβρίου του 2021, επενέβησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως καταγγέλλουν συνοριφοφύλακες στον ΣΚΑΪ οι τουρκικές αρχές και τα κυκλώματα των διακινητών δρουν σε αρμονική συνεργασία στέλνοντας μετανάστες στην χώρα μας.

Η  συγκεκριμένη επιτυχία των συνοριακών φυλάκων έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων περιπτώσεων, αποτέλεσμα του επαγγελματισμού και της αποτελεσματικότητας με την τα οποία εκτελούν τα καθήκοντά τους στις εσχατιές της χώρας.

Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς τόνισε για μια ακόμη φορά πως στο κομμάτι 160 χλμ στην συνοριογραμμή του Έβρου δίνουν πραγματικά καθημερινά σκληρό αγώνα με τα κυκλώματα των διακινητών καθώς πρόκειται για το κομμάτι που δεν υπάρχει ο φράχτης.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό