Βίντεο ντοκουμέντο: Παρενόχληση ελληνικών σκαφών από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Βίντεο ντοκουμέντο: Παρενόχληση ελληνικών σκαφών από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από το υπουργείο Μετανάστευσης, που δείχνει πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλούν ελληνικά πλοία στο Αιγαίο, ακόμη και σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών.

Το κείμενο του υπουργείου που συνοδεύει το βίντεο, αναφέρει ότι πρόκειται για «απάντηση στη τουρκική προπαγάνδα», ενώ τονίζει πως «η Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο.

Σημειώνεται, πως το βίντεο αναρτήθηκε λίγο μετά το μπαράζ παραβιάσεων του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο του υπουργείου:

«Η τουρκική προπαγάνδα για την παράνομη μετανάστευση έχει ως συνέπεια να εμφανίζονται συχνά ψευδείς ειδήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο και με πλήρη σεβασμό του χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Προφανώς, οι εθνικές ανεξάρτητες αρχές διερευνούν όλους τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, αλλά όταν αυτές οι αρχές ζητούν περαιτέρω πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία από τους συντάκτες τέτοιων ρεπορτάζ, εκείνοι αρνούνται να τις παράσχουν.

Ελλείψει δράσης των τουρκικών αρχών, η Ελληνική Ακτοφυλακή συνεχίζει να σώζει τις ζωές χιλιάδων ανδρών, γυναικών και παιδιών στη θάλασσα κάθε χρόνο. Μεταξύ 2015 και 2021 η Ελληνική Ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 230.000 υπηκόους τρίτων χωρών που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Μόνο τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα παρείχε ασφαλές λιμάνι για πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, -δηλαδή τάξη μεγέθους – πάνω από το δέκα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού μας.

Η Ελλάδα δεν είναι εναντίον της νόμιμης μετανάστευσης. Είμαστε εναντίον των λαθροδιακινητών και όλων εκείνων που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο είτε για κέρδος είτε για πολιτικούς σκοπούς».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό