Βιωματικό εργαστήριο στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nanterre στο Παρίσι

Βιωματικό εργαστήριο στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nanterre στο Παρίσι

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων του ΕΜΘ αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από το 1922, πραγματοποιήθηκε στις 10 & 11 Φεβρουαρίου ένα 6ώρο βιωματικό εργαστήριο στο Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nanterre στο Παρίσι.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαίρια να βιώσουν μέσα από μια διαφορέτικη προσέγγιση, ιστορίες προσφύγων μέσα από πραγματικές μαρτυρίες και τεκμήρια από το αρχειακό υλικό του ΕΜΘ. Ενας παραλληλισμός με το ποτάμι και τα προσφυγικά καραβάνια του 1922 και του σήμερα. Ένα προσφυγικό κλειδί από την ανατολική Θράκη και τα εργαλεία ταπητουργίας από έναν πρόσφυγα ή μεταναστή που χάθηκε στο ποτάμι πριν μερικά χρόνια, έγιναν εργαλείο επικοινωνίας, ενσυναίσθησης, αυτοεξερεύνησης, διαλόγου και δημιουργίας. Οι συμμετέχοντες για πρώτη φορά μοιράστηκαν το τι σημαίνει για αυτούς ο τόπος, νέος ή παλιός, συμβολίζοντας το με ένα προσωπικό αντικείμενο.
Θερμές ευχαριστίες για την συνεργασία στην κ.Εύα Θεοχαρίδη, (Eva Théocharidi) διδάσκουσα στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Nanterre
Σχεδιασμός υλοποίηση: Βαλεντίνα Σωκράτους, Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγικής ΕΜΘ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό