Βόμβα κατά της Τουρκίας: «Απαράδεκτη η κράτηση Τζιτζικώστα»

Βόμβα κατά της Τουρκίας: «Απαράδεκτη η κράτηση Τζιτζικώστα»

Μέσω αποκλειστικών δηλώσεών της στα «ΝΕΑ», η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητεί από την Τουρκία να αποφεύγει «επεισόδια που κινδυνεύουν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις»

Ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα ότι θα πρέπει να αποφεύγει πράξεις που προκαλούν εντάσεις στέλνει προς την Τουρκία η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα μέσω αποκλειστικών δηλώσεών της στα «ΝΕΑ» με αφορμή το περιστατικό απαγόρευσης εισόδου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία το περασμένο Σάββατο. Χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό, η μαλτέζα ευρωβουλευτής απευθύνει παράλληλα έκκληση προς την Αγκυρα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διακυβεύεται η σταθερότητα και η ηρεμία στην περιοχή.

«Μίλησα με τον περιφερειάρχη (σ.σ.: Απ. Τζιτζικώστα), τον οποίο γνωρίζω καλά από την εποχή της θητείας του ως προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών. Του μετέφερα τη στήριξή μου και υπογράμμισα ότι αυτή η μεταχείριση είναι απαράδεκτη και μη βοηθητική. Αυτή η σύνοδος είχε προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό και ήταν μια σημαντική περιφερειακή συνάντηση που είχε σκοπό να προωθήσει τις σχέσεις καλής γειτονίας» δήλωσε η Μετσόλα, στηρίζοντας ευθέως τον Τζιτζικώστα. Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση εισόδου του Τζιτζικώστα στη Σμύρνη έγινε ενώ έφτανε στη γειτονική χώρα μέσω της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, προκειμένου να συμμετάσχει ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM, στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειαρχών.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογραμμίζει παράλληλα ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει τέτοια περιστατικά. «Αυτά τα επεισόδια κινδυνεύουν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Παραμένει η έκκλησή μου να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ηρεμήσουμε την κατάσταση. Οι πράξεις πρόκλησης πρέπει να αποφεύγονται σε αυτούς τους καιρούς κρίσης, με τον πόλεμο να μαίνεται στην ήπειρό μας. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι σταθερότητα και όχι περαιτέρω ανακίνηση εντάσεων» είπε η Μετσόλα, η οποία έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική προς την Αγκυρα για τη στάση που υιοθετεί έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Πηγή: in.gr-tanea.gr

Photo: BN

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό