
Βούλα Ελευθεριάδου : «Ο Δήμος Κομοτηνής βαδίζει χωρίς πυξίδα, δεκαετίες τώρα»
H δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Κομοτηνή Δυνατά» Βούλα Ελευθεριάδου περιγράφει από την δική της «ματιά» την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Στο προσωπικό της ΦΒ σημειώνει η κ. Ελευθεριάδου πως ως περιοχή «απεμπολήσαμε το δικαίωμα της ζύμωσης και της ανάδειξης του ιδιαίτερου χρώματός μας» για να τονίσει την ανάγκη για «νέα πνοή στον Δήμο, ώστε να αναδείξουν την ταυτότητα, την αξία και το μέλλον του».
Αναλυτικά η ανάρτηση της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης:
«Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ένα πράγμα, η Κομοτηνή, ο Δήμος Κομοτηνής βαδίζει χωρίς πυξίδα, όχι τώρα, δεκαετίες τώρα.
Οι όμορφες αναμνήσεις ημών των μεγαλυτέρων μιας πόλης με χρώμα και άρωμα που είχε ανάγκη για ανάπτυξη και πρόοδο, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Μικρό ή και μεγαλόσυμφεροντα, κακοδιαχείριση, διεκπεραιωτική αντιμετώπιση των ζητημάτων οδηγεί σε αταίριαστες, αχρείαστες και άσκοπες παρεμβάσεις στην πόλη, ενώ οι οικισμοί αργοσβήνουν ή και χάνουν προνόμια.
Όντας μια περιοχή πολυσύνθετη απεμπολήσαμε το δικαίωμα της ζύμωσης και της ανάδειξης του ιδιαίτερου χρώματός μας, ενώ παράλληλα ικανοποιούμε στο περιθώριο συνθήκες που δε μας τιμούν.
Η καθημερινή επιβίωση, είναι δύσκολη και σκληρή για όλους μας. Η έλλειψη ρευστότητας, το υψηλό κόστος ζωής, η ανεργία που χτυπά τις πόρτες, ιδιαίτερα των παιδιών μας, που φεύγουν από την περιοχή, αναζητώντας καλύτερο μέλλον, μια που εδώ μόνο εργασίες χαμηλού εισοδήματος μπορούν πλέον να βρουν, απαιτούν λύσεις. Ο εμπορικός κόσμος σβήνει μέρα με τη μέρα.
Η ενδοπαραταξιακή διαμάχη της διοικούσας αρχής του Δήμου στην ουσία προσφέρεται μόνο για να απασχολήσει τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Προσωπικά, όταν διαφωνείς σε τόσο βασικά σημεία διαφοροποιείσαι επίσημα.
Αλλά…
Ζητείται Ελπίς
Επανασχεδιασμός ολοκληρωμένος, με συγκεκριμένη κατεύθυνση και στοχοθέτηση. Σχήμα διοίκησης με καταρτισμένους, εμπνευσμένους και με διάθεση να διεκδικήσουν στα κέντρα λήψης αποφάσεων έργων, προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεων, που θα φέρουν νέα πνοή ΣΥΝΟΛΙΚΑ στον Δήμο, ώστε να αναδείξουν την ταυτότητα, την αξία και το μέλλον του.
ΥΓ: Προφανώς και το ενδιαφέρον σε κεντρικό επίπεδο υπολείπεται, διαχρονικά, αλλά θεωρώ πως εμείς πρέπει να πάμε στην όποια κυβέρνηση με απαιτήσεις σχεδιασμένες και ώριμες τεχνοκρατικά, ώστε να ζητήσουμε τα δέοντα».