Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ: Να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με το εργοδοτικό κόστος 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ: Να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με το εργοδοτικό κόστος 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα ο συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων της ΑΜΘ με τις χρηματοδοτήσεις του εργοδοτικού κόστους 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015.

Με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Π.Α.ΜΑ.Θ. για τη μεγάλη καθυστέρηση στον συμψηφισμό του 12% και τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί αυτή η καθυστέρηση στις επιχειρήσεις, οι βουλευτές κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή κοινή αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Στην αναφορά τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες και τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για το 12% οι επιχειρηματίες βρίσκονται σήμερα στη δύσκολη θέση να επιβαρύνονται με οφειλές που δεν συμψηφίστηκαν με συνέπεια να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ζουν με την απειλή δικαστικών διώξεων, ενεχυριάσεων και κατασχέσεων.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΑΜΘ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει άμεσα η καταβολή των οφειλόμενων, που όπως σημειώνουν στην κρίσιμη αυτή χρονικά περίοδο είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ.

 

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για

τον Υπουργό   Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Τον Υπουργό Οικονομικών

Τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Θέμα: «Συμψηφισμός οφειλών των επιχειρήσεων με τις χρηματοδοτήσεις του 12% που τους οφείλει η Πολιτεία για τα έτη 2010-2015»

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της Αν. Μακεδονίας και Θράκης καταθέτουν προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων ως αναφορά την κοινή επιστολή που εξέδωσε το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Π.Α.ΜΑ.Θ με την οποία διαμαρτύρεται για την διαδικασία του συμψηφισμού των οφειλών των επιχειρήσεών τους με τις χρηματοδοτήσεις του 12% του εργοδοτικού κόστους που θα έπρεπε να τους έχει αποδοθεί για τα έτη 2010-2015.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν δυο νομοθετικές πρωτοβουλίες και τέσσερεις υπουργικές αποφάσεις, το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Π.Α.ΜΑ.Θ με την επιστολή του επισημαίνει ότι οι επιχειρηματίες βρίσκονται στη δύσκολη θέση να επιβαρύνονται με οφειλές που δεν συμψηφίστηκαν με συνέπεια να αδυνατούν να λάβουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και να ζουν με την απειλή δικαστικών διώξεων, ενεχυριάσεων και κατασχέσεων.

Το Δίκτυο ζητά από τα συναρμόδια υπουργεία να παρέμβουν ώστε να προχωρήσει η άμεση καταβολή των οφειλόμενων, που όπως σημειώνουν στην κρίσιμη αυτή χρονικά περίοδο είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ.

Επισυνάπτεται η επιστολή

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα,   09/3/2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Χαρίτου Δημήτρης

Γκαρά Αναστασία

Ελευθεριάδου Τάνια

Ζεϊμπέκ Χουσείν

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό