Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου: «Επίσημη παραδοχή από την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλειφθεί η υλοποίηση του Φράγματος Κομψάτου»

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου: «Επίσημη παραδοχή από την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλειφθεί η υλοποίηση του Φράγματος Κομψάτου»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου μετά την αναφορά του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη από την Κομοτηνή ότι το φράγμα Κομψάτου είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, επανέφερε το θέμα στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε στις 24-01-2023. Ζήτησε  από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να απαντήσουν με σαφήνεια σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προχώρησαν τα τέσσερα αυτά χρόνια για να υλοποιηθεί το Φράγμα  Κομψάτου.

Απαντώντας το ΥΠΑΑΤ  αντί να αναλάβει την ευθύνη και να εξηγήσει γιατί δεν υπήρξε καμιά πρωτοβουλία από την πλευρά του υπουργείου για να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις επί της αρχικής μελέτης περιβαλλοντικών όρων (ΜΠΕ), που άλλωστε είχε προκηρυχθεί για λογαριασμό του ΥΠΕΝ, μας γνωστοποιεί επίσημα ότι την ευθύνη την έχει μετακυλήσει στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Μας γνωστοποιεί, για πρώτη φορά, ότι τέσσερα ολόκληρα χρόνια το ΥΠΑΑΤ προετοιμάζει ακόμη την διακήρυξη ενός διαγωνισμού που πρόκειται να διενεργήσει, προκειμένου να εκπονηθεί άλλη μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας του αρδευτικού έργου ώστε να αξιολογηθεί αν  μπορεί  να ενταχθεί ως έργο ΣΔΙΤ!

Ενώ στην ίδια  απάντηση γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί καμιά απολύτως χρηματοδότηση από τα διαθέσιμα προγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Από την απάντηση προκύπτει  αβίαστα ότι ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή, όπως το φράγμα του Ιάσμου, ουσιαστικά έχει εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, παρότι στα λόγια αναγνωρίζεται η πολύ μεγάλη σημασία που έχει για τον αγροτικό κόσμο, τον πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό