Ξαναγέμισε δρομείς η Νυμφαία για τον 10ο Ορεινό Αγώνα Οχυρού – Μπουκής, Κοκκιναρίου και Κουκουλίδης οι νικητές

Ξαναγέμισε δρομείς η Νυμφαία για τον 10ο Ορεινό Αγώνα Οχυρού – Μπουκής, Κοκκιναρίου και Κουκουλίδης οι νικητές

Μπορεί τα βλέμματα του δρομικού κινήματος της χώρας να ήταν στραμμένα στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, ωστόσο την ίδια ημέρα και η Ροδόπη τίμησε το δικό της δρομικό κίνημα.

Ο λόγος για τον 10ο ορεινό αγώνα οχυρού Νυμφαίας TuVunu, που πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία από τους Rodopi Runners, συγκεντρώνοντας αθρόα συμμετοχή, αυτήν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Περίπου 230 δρομείς, άντρες και γυναίκες, μικροί και μεγάλοι, έτρεξαν ή βάδισαν σε μία μαγευτική διαδρομή στον ορεινό όγκο του Νομού: 32 χιλιόμετρα μέσα στη φθινοπωρινή φύση, τα μονοπάτια του δάσους, τις βουνοπλαγιές, το Οχυρό της Νυμφαίας.

Με θετική υψομετρική διαφορά 1.900 μέτρων, ο αγώνας και φέτος συγκέντρωσε λάτρεις του βουνού και της φύσης.

Οπως θυμίζει η εφημερίδα «Χρόνος» ο αγώνας φέρει όνομα μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, αφού στο Οχυρό της Νυμφαίας την 6η Απριλίου 1941 έλαβε χώρα η ηρωική ομώνυμη μάχη.

Το σήμα της εκκίνησης δόθηκε από το τουριστικό περίπτερο με τους δρομείς να παίρνουν το δύσκολο δρόμο της ανόδου προς τα Παρχάρια και το Οχυρό, σταματώντας κάποιοι εξ αυτών στο δρόμο, να θαυμάσουν τα δημιουργήματα της φύσης και του ανθρώπου.

«Συγχαρητήρια σε όλους σας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το ΔΣ του συλλόγου μας, στους αθλητές που μας τίμησαν με την παρουσία τους και στους εθελοντές μας που βοήθησαν να βγει το αποτέλεσμα που όλοι είδατε», έγραψαν οι Rodopi Runners στο τέλος μίας ακόμη επιτυχημένης διοργάνωσης.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος πρώτος άντρας και στη συνολική κατηγορία τερμάτισε ο Φιλάρετος Μπουκής με χρόνο 2:58:48, πρώτη γυναίκα η Ειρήνη Κοκκιναρίου με 3:19:18 και πρώτος στους 50+ ο Θεόδωρος Κουκουλίδης με 3:15:43.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό