Ξάνθη: Χωρίς καρναβάλι για 3η συνεχόμενη χρονιά

Ξάνθη: Χωρίς καρναβάλι για 3η συνεχόμενη χρονιά

Το καρναβάλι στην Ξάνθη δεν θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά λόγω του κορονοϊού ενώ θα επιτραπούν μόνο ορισμένα αποκριάτικα δρώμενα και τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι οι φετινές Απόκριες στην Ξάνθη θα πραγματοποιηθούν με διάφορες εκδηλώσεις από τις 28 Φεβρουαρίου με κορύφωση το τριήμερο 4-5-6 Μαρτίου από πολιτιστικούς συλλόγους είτε διαδικτυακά είτε δια ζώσης.

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνουν και κάποιες συναυλίες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ή στο γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης» επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

Παράλληλα, ο αποκριάτικος διάκοσμος σε σημεία της πόλης, το κάψιμο του Τζάρου και η ρίψη πυροτεχνημάτων είναι από τα επιβεβαιωμένα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αποκριάτικων εκδηλώσεων όπως δήλωσε o Χαράλαμπος Κυρκούσης, υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων αναμένεται να παρουσιαστεί αρχές Φεβρουαρίου με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν νέες ακυρώσεις λόγω κορονοϊού.

Από το Κέντρο Πολιτισμού στην Ξάνθη δεν επιτρέπεται η νυχτερινή και η Κυριακάτικη αποκριάτικη παρέλαση λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό όμως «υπάρχει, ωστόσο, ο φόβος να αντικρίσουμε και φέτος εικόνες συνωστισμού στη βραδινή παρέλαση της Ξάνθης χωρίς να έχει διοργανωθεί από το Κέντρο Πολιτισμού και τον δήμο. Ο καθένας, δηλαδή, φορώντας την αποκριάτικη στολή του να βγει στους δρόμους για να διασκεδάσει. Ακόμη κι αν γίνει αυτό με κίνδυνο τη δημόσια υγεία, είναι σίγουρη η παρέμβαση των αρχών ώστε να το σταματήσουν», τόνισε ο κ. Κυρκούσης.

Το Καρναβάλι στην Ξάνθη αποτελεί θεσμό πλέον τόσο για τη Βόρεια Ελλάδα όσο και για την Ξάνθη με το οικονομικό πλήγμα να είναι τεράστιο για την πόλη. Προ κορονοϊού, κάθε χρόνο, επισκέπτονταν την πόλη πάνω από 100.000 πολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό, κυρίως το τριήμερο της Αποκριάς για τη βραδινή και την Κυριακάτικη παρέλαση. Χιλιάδες άτομα συμμετείχαν, παράλληλα, στην παρέλαση με συμμετοχές από Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

«Ακόμη και πέρσι που δεν έγινε η παρέλαση είχαμε αρκετό κόσμο στην πόλη με τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να είναι γεμάτα. Ήδη, το ενδιαφέρον των πολιτών για να επισκεφθούν την πόλη το τριήμερο της Αποκριάς είναι έντονο ακόμη και μετά την ακύρωση της παρέλασης. Για συλλόγους, καταστήματα και κατοίκους είναι σημαντικό το καρναβάλι και γι’ αυτό επιθυμία μας είναι να επισκεφθεί ο κόσμος φέτος την Ξάνθη και να απολαύσουν το υπόλοιπο αποκριάτικο κλίμα», εξήγησε ο κ. Κυρκούσης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης, Γιάννης Ιερόπουλος ανέφερε στο ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κρατήσεις ούτε έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για διαμονή το τριήμερο της Αποκριάς. «Την αντίστοιχη περσινή χρονιά οι κρατήσεις άγγιξαν το 20-30%. Είναι τραγική η κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες του κλάδου. Προ πανδημίας η πληρότητα έφτανε το 100%. Ωστόσο, αυτό το νούμερο έχει χαθεί πλέον. Ελπίζουμε και φέτος να έχουμε έστω ένα ποσοστό κρατήσεων», σχολίασε με δυσαρέσκεια.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό