Ξάνθη: Έσωσαν 45χρονο ύστερα από 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ

Ξάνθη: Έσωσαν 45χρονο ύστερα από 50 λεπτά ΚΑΡΠΑ

Μία ανατριχιαστική και άκρως συγκλονιστική εμπειρία έζησε την Τρίτη το προσωπικό του ΚΥ Αβδήρων στην Ξάνθη, που κλήθηκε να αντιμετωπίσει περιστατικό ανακοπής σε άνδρα 45 ετών.

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κατέβαλλαν μια πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια και κάνοντας ΚΑΡΠΑ επί 50 ολόκληρα λεπτά κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τον 45χρονο, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

«Σήμερα στο ΚΥ Αβδήρων ζήσαμε αυτό που απεύχεται κάθε επαγγελματίας Υγείας. Καρδιακή ανακοπή σε 45 χρονών άνδρα! Όμως ταυτόχρονα ζήσαμε τη μοναδική εμπειρία της άψογης συνεργασίας της ομάδας, της αλυσίδας της ζωής! Διασώστες ΕΚΑΒ νοσηλευτικό προσωπικό. Μπράβο στην Ιωάννα Μπουργουτζόγλου Μπαρούτη και ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΙΔΟΥ και στους γιατρούς Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Αμαξόπουλο Γιώργο που επί 50 λεπτά έκαναν ΚΑΡΠΑ, έδωσαν επί 50 λεπτά αγώνα και τα κατάφεραν! Ο ασθενής ανένηψε και διεκομίσθη στο ΓΝ Ξάνθης! Νιώθω υπερήφανη για τους συναδέλφους και συνεργάτες μας στο ΚΥ Αβδήρων, στο ΕΚΑΒ, στο ΓΝ Ξάνθης! Μπράβο σε όλους σας» αναφέρει η επιστημονικά υπεύθυνη του ΚΥ Αβδήρων, Μάρθα Ανδρέου, για το περιστατικό.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό