Ξάνθη: Κοπή Βασιλόπιτας και ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης από Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Ξάνθη: Κοπή Βασιλόπιτας και ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης από Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού κέντρου της Ι.Μ. Ξάνθης η κοπή της Βασιλόπιτας και ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης των Προσκόπων της Ξάνθης με τη συμμετοχή των μελών τους, φίλων, παλαιών Προσκόπων και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχιμανδρίτης πατέρας Παίσιος εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Ξάνθης κ. Τσιλιγγίρη, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης Αντιδήμαρχος κ. Χατζηαντωνίου Αθανάσιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μιχάλης Τσέπελης και κ. Μάριος Τσορμπατζίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στυλιανός Μωραίτης και ο Οικονομικός Επόπτης κ. Σπύρος Κάλφας, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ κ. Μαίρη Τσιακίρογλου,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Γρηγοριάδης και το μέλος κ. Νίκος Τσάβας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Παραρτήματος Ξάνθης κ. Χασάνογλου Γκιουνές, ο Πρόεδρος του ομίλου Αντισφαίρισης κ. Χάιτας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παππάς, Πεπονίδης, Γουναρίδης, Ευστρατίου, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Καλτσάς,  εκπρόσωποι φορέων και συμπολίτες μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Αρχιμανδρίτη πατέρας Παίσιο ο οποίος ευλόγησε και έκοψε την πίτα των Προσκόπων ενώ μετέφερε και τους χαιρετισμούς και την πατρική ευχή του Σεβασμιωτάτου για την συνέχιση του έργου των Προσκόπων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειακός Έφορος Α.Μ.Θ. κ. Νασσόπουλος έκανε ομιλία για την Ημέρα Σκέψης και τον Εθελοντισμό.

Ακολούθησε η απονομή του Μεταλλίου «Φίλων του Προσκοπισμού» για την προσφορά τους στον Προσκοπισμό της Ξάνθης στις κυρίες Δέσποινα Αβραμίδου, Μαρία Αποστολίδου, Αναστασία Αθανάσογλου, Αναστασία Γεωργίου, Μαριάννα Γαλάνη, Αθανασία Μιγγίδου και στην εταιρεία ΕΝΤΟΜΗ ΟΕ, τα Μετάλλια   Ευδόκιμου Υπηρεσίας και Μακράς Ευδόκιμου Υπηρεσίας στα ενήλικα στελέχη των Προσκόπων της Ξάνθης κ.κ. Βενέδικτο Ρούσσο, Χρήστο Μπακαλάρο, Φανή Καραλούδα, Χαρά Τσίγγα, Σοφία Γούναρη και Τσίγγα Χαρά. Το Μετάλλιο «Προσκοπικής Αξίας» στον Περιφερειακό Έφορο ΑΜΘ κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο για της διακεκριμένες επί εικοσιπενταετία υπηρεσίες του προς τον Προσκοπισμό.

Τέλος σε κλίμα συγκίνησης  απονεμήθηκε η Ανώτατη Τιμητική Διάκριση το Παράσημο του «ΑΡΓΥΡΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ» στον κ. Χρήστο Γαλάτη για την περισσότερο από 60 χρόνια προσφορά του στην Προσκοπική κίνηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό