Ξάνθη: Βιωματικό εργαστήριο στη ΦΕΞ με τίτλο “Υφαίνοντας Ιστορίες” και με τη συμμετοχή 80 παιδιών από 4 χώρες (φωτος)

Ξάνθη: Βιωματικό εργαστήριο στη ΦΕΞ με τίτλο “Υφαίνοντας Ιστορίες” και με τη συμμετοχή 80 παιδιών από 4 χώρες (φωτος)

Βιωματικό εργαστήριο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της ΦΕΞ πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη σε συνεργασία με το Πλέτενο, το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και τα παιδιά που φιλοξενούν από την Δανία, την Γερμανία και την Ίμβρο, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.Η δράση στράφηκε γύρω από την ιστορία του εργαλείου, της υφαντικής αλλά και συν- υφάνσεων.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συναντήθηκαν στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, έστησαν έναν αργαλειό, συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και διέδρασαν με έμπειρες ντόπιες υφάντρες με στόχο όχι μόνο την αναβίωση της υφαντικής και των διαφορετικών τεχνικών αλλά και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Το υφαντό γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε επί τόπου, από ανακυκλωμένα υλικά που διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές, κόπηκε σε μικρότερα μέρα και θα κοσμεί όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, ως επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 80 παιδιά από 4 χώρες, Δανία, Γερμανία, Τουρκία κα Ελλάδα. Με τα παιδιά διέδρασαν οι κυρίες Εμινέ Πετλο, Χούσκο Χιλμιέ και Τάνια Βακαλοπούλου. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της σράσης συντόνισε εκ μέρους της ΦΕΞ  η Δαμιανή Καραγεωργιάδου

Πηγή: Xanthinea.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό