
Ξεχάστε το κιτρικό οξύ: αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον βραστήρα σας
Ξεχάστε το κιτρικό οξύ: Πώς να καθαρίσετε σωστά τον βραστήρα σας και να απολαύσετε καλύτερο τσάι
Υπάρχουν πολύ πιο αποτελεσματικοί τρόποι καθαρισμού του βραστήρα από τους παραδοσιακούς κόκκους κιτρικού οξέος.
Το να απολαμβάνετε ένα φλιτζάνι νόστιμο και αρωματικό τσάι ξεκινά από το να έχετε καθαρό βραστήρα και ποιοτικό νερό. Η συνηθισμένη μέθοδος με λίγο οξύ, νερό και ένα γρήγορο βράσιμο μπορεί να φαίνεται χρήσιμη, αλλά στην πραγματικότητα προσφέρει ελάχιστο αποτέλεσμα – μόλις το 1% της καθαριστικής ισχύος που χρειάζεται. Αν θέλετε πραγματικά να βελτιώσετε τη γεύση των ροφημάτων σας, δείτε πώς να καθαρίσετε σωστά τον βραστήρα σας.
Καθαρισμός του εξωτερικού – Όχι μόνο για την εμφάνιση
Οι περισσότεροι γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές απομάκρυνσης αλάτων με λεμόνι ή κιτρικό οξύ, αλλά αυτός ο καθαρισμός είναι επιφανειακός και ανεπαρκής. Σύμφωνα με την εταιρεία Kitchen Aid, για όσους χρησιμοποιούν συχνά τον βραστήρα, απαιτείται καθημερινός καθαρισμός του εξωτερικού και μηνιαία απολύμανση.
Τι μπορείτε να κάνετε καθημερινά:
-
Σκουπίστε τον εξωτερικά με ένα νωπό σφουγγάρι.
-
Στη συνέχεια, γυαλίστε με ένα μαλακό πανί.
Αυτό βοηθά στην αποφυγή σκόνης, λεκέδων και γενικά διατηρεί τον βραστήρα καθαρό και ευπαρουσίαστο.
Για βαθύτερο καθαρισμό:
-
Οι ειδικοί του Argos Home προτείνουν τη χρήση… οδοντόκρεμας! Βάλτε λίγη σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και τρίψτε απαλά την επιφάνεια, εστιάζοντας στα δύσκολα σημεία.
-
Έπειτα, περάστε τον με νωπό σφουγγάρι και τελειώστε με γυάλισμα χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών.
-
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε απλό υγρό πιάτων, ξεπλένοντάς το καλά με καθαρό νερό και σκουπίζοντας με μαλακό πανί.
-
Για τελικό φινίρισμα, ταμπονάρετε μια χαρτοπετσέτα με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και περάστε την εξωτερική επιφάνεια του βραστήρα. Έτσι, θα δείχνει σαν καινούριος – λαμπερός, χωρίς γρατζουνιές ή υπολείμματα.
Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα χωρίς κιτρικό οξύ
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κιτρικό οξύ ή ψάχνετε εναλλακτικές, υπάρχουν άλλες αποδοτικές λύσεις. Όπως επισημαίνει η Morphy Richards, ο ρυθμός με τον οποίο συσσωρεύονται άλατα στον βραστήρα εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του νερού. Όσο πιο «σκληρό» το νερό, τόσο συχνότερα θα πρέπει να καθαρίζετε τη συσκευή.
Γενικές οδηγίες:
-
Αν χρησιμοποιείτε μέτριας ποιότητας νερό, ο καθαρισμός κάθε τρεις μήνες είναι επαρκής.
-
Σε περιοχές με πολύ σκληρό νερό, καθαρίστε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.
Υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές, όπως:
-
Ξύδι και νερό (σε ίση αναλογία)
-
Μαγειρική σόδα με λίγο νερό για ελαφρύ τρίψιμο
-
Ειδικά καθαριστικά για βραστήρες που είναι φιλικά προς τις συσκευές
Με αναφορές από:vkcad.cz/Επιμέλει:αΜΚΜ