Ξεκινά η διάθεση του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκινά η διάθεση του επιδοτούμενου πετρελαίου θέρμανσης

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή να αναμένεται τελικά σε επίπεδα λίγο κάτω του 1,40 ευρώ, εξαιτίας της έκπτωσης που έδωσαν τα ΕΛΠΕ της τάξης των 6 λεπτών (7,5 με το ΦΠΑ).

Με αυτά τα δεδομένα η τιμή μετά και την επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο διαμορφώθηκε στο 1,37 – 1,38 ευρώ, ενώ η τιμή θα ξεκινούσε στα επίπεδα 1,44 – 46 ευρώ.

Οι τιμές αυτές βέβαια αφορούν το πετρέλαιο θέρμανσης που θα διατεθεί στις περιοχές της. Αντίθετα η τιμή εκτός Αττικής όπου τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά, θα κινηθεί υψηλότερα .

Το νέο επίδομα θέρμανσης

Το σύστημα υπολογισμού του επιδόματος δεν αναμένεται να αλλάξει. Οι συντελεστές επιδότησης – οι λεγόμενες βαθμοημέρες – που έχουν καταρτιστεί ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες και το ψύχος της κάθε περιοχής θα παραμείνουν ως έχουν, με εξαίρεση όπου έχουν διαπιστωθεί λάθη και αυτά διορθωθούν.

Αντίθετα αλλαγές υπάρχουν στα νέα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία διαμορφώνονται:

  • Άγαμος : 16.000ευρώ
  • Έγγαμος: 24.000ευρώ
  • Οικογένεια με ένα τέκνο: 27.000 ευρώ
  • Οικογένεια με δυο τέκνα: 30.000 ευρώ
  • Οικογένεια με τρία τέκνα: 33.000 ευρώ

Υπολογισμός επιδόματος

Το επίδομα για κάθε δικαιούχο θα υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.

Το ποσό που θα προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου.

Με βάση αυτό τον υπολογισμό ένας άγαμος θα πρέπει να περιμένει επίδομα από 100 ευρώ έως και 567 ευρώ, ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί. Αντίστοιχο το ποσό για τον έγγαμο με ένα ανήλικο παιδί θα κλιμακώνεται από 120 ευρώ έως 680 ευρώ κ.ο.κ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό