Ξεκίνησαν οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για τον VIAEGNATIA RUN2022

Ξεκίνησαν οι εγγραφές δρομέων και εθελοντών για τον VIAEGNATIA RUN2022

Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIAEGNATIARUN«έρχεται» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.  Μετά από υποχρεωτική διακοπή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ο VIA EGNATIA RUN, η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο, επιστρέφειμε τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου. Τον VIAEGNATIARUNδιοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και 400 μ. για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Υπενθυμίζεται πως οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος είναι πιστοποιημένες από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS). Είναι «γρήγορες», εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα, σχεδιασμένες με την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια για τον αθλούμενο, όπως και όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Αναλυτικά οι χάρτες των διαδρομών, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.viaegnatiarun.gr.

Οι αγώνες έχουν ως εξής:

 

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – 21.097,5 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» Λουτρά Τραϊανούπολης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ: 10:00 π.μ.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Τμήμα αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 10:30 π.μ.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΑΜΕΑ 400 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σταθμαρχείο ΟΣΕ – Αλεξανδρούπολη

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:00 π.μ.

 

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 800 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή& Δημητρίου 40) – Αλεξανδρούπολη

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:10 π.μ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτριος Πέτροβιτς δήλωσε σχετικά: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 τους μυημένους δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον Ημιμαραθώνιο, τους ερασιτέχνες δρομείς και τους απλούς πολίτες στον Λαϊκό Αγώνα Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ, τα άτομα με αναπηρία στα 400 μ. και τα παιδιά μας στα 800 μ., στις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN. Η μεγάλη αθλητική γιορτή του Έβρου και της Περιφέρειάς μας που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της Ιστορίας επιστρέφει μετά τη διετή διακοπή λόγω της πανδημίας. Καλώ όλους, μυημένους δρομείς και ερασιτέχνες, γονείς με τα παιδιά τους, άτομα με αναπηρία, να τρέξουν στον 5ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIAEGNATIARUN». Ο κ. Πέτροβιτς αναφέρθηκε επίσης στο πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιό του VIAEGNATIARUNμε τη ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, το οποίο λαμβάνουν όλοι όσοι συμμετέχουν και τερματίζουν. «Τρέχουμε για τη Νίκη! Φέτος ειδικά, τρέχουμε για τη Νίκη της ζωής επί της πανδημίας του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Και συνέχισε «Πέρα από τους δρομείς, απευθύνω κάλεσμα σε όσες και όσους είναι άνω των 16 ετών, να εγγραφούν ως εθελοντές, να γνωρίσουν από κοντά μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση και να συνδράμουν στην υλοποίηση του αγώνα».

Οι δηλώσεις συμμετοχής τόσο για το αγωνιστικό μέρος, όσο και για εθελοντές, έχουν ξεκινήσει και υποβάλλονται έως 8-5-2022, ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αγώνα www.viaegnatiarun.gr ή και αυτοπροσώπως στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Καραολή& Δημητρίου 40, Αλεξανδρούπολη, 5ος όροφος, γραφείο 2, εργάσιμες ημέρες, εντός της χρονικής προθεσμίας εγγραφών, και ώρες 9:00 – 15:00.

Μπορείτε να δείτε το επίσημο βίντεο του 4ου Διεθνή Αγώνα Δρόμου VIAEGNATIARUNστον ακόλουθο σύνδεσμο

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Info

Ο αγώνας δρόμου «VIA EGNATIA RUN» αποτελεί μια καινοτόμο δράσητης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου – Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου.Η ύπαρξη ενός δρομικού αγώνα με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει μια διαφορετική προσέγγιση στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, για τους δρομείς, και όλους τους συμμετέχοντες.Η ιδέα «γεννήθηκε» το 2016 ως σημείο αναφοράς που καλύπτει διαχρονικά και βιωματικά την ιστορία και τον πολιτισμό της Αρχαίας Εγνατίας Οδού. Στόχος είναι να διασχίσει και να «αγγίξει» όλη την αρχαία Εγνατία Οδό και μέσω του αθλητισμού να προσεγγίσουμε τη διαδρομή που ένωσε στο παρελθόν την Κωνσταντινούπολη με τη Ρώμηπολιτισμικά, οικονομικά,εμπορικά.Η Εγνατία Οδός ένωσε και έφερε κοντά τους πολίτες στο παρελθόν και μπορεί να μας οδηγήσει και στο μέλλον.

Via_Egnatia_Run_2022

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό