Ξεκίνησε η διανομή καυσόξυλων στους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης

Ξεκίνησε η διανομή καυσόξυλων στους κατοίκους της ορεινής Ξάνθης

Μπορεί το φθινόπωρο να μην έχει κάνει ακόμα αισθητή την παρουσία του στην Ξάνθη, με τον υδράργυρο να παραμένει σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα για την εποχή, ωστόσο οι κάτοικοι – και δη της ορεινής ζώνης – προετοιμάζονται πυρετωδώς για την έλευση του χειμώνα.

Ο βασικός «πονοκέφαλος» δεν είναι άλλος από το ζήτημα της θέρμανσης, με τις τιμές στο πετρέλαιο, τα καυσόξυλα και το φυσικό αέριο να αναμένονται φέτος αυξημένες συγκριτικά με πέρσι.  Ξεκίνησε η διάθεση καυσόξυλων  Στη Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης ξεκίνησε από την Τρίτη (19/09) η διαδικασία διάθεσης καυσόξυλων ατομικών αναγκών για το έτος 2023, στους μόνιμους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής.

Προτεραιότητα έχουν οι κάτοικοι που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, μακροχρόνια άνεργοι, στρατευμένοι οικογενειάρχες).

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

Για την απόδειξη της ιδιότητας του μόνιμου κατοίκου εκδίδεται βεβαίωση ηλεκτρονικά μέσω gov.gr ή με την υποβολή αντιγράφου της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1).

Για την απόδειξη της ιδιότητας του συνταξιούχου ΟΓΑ θα βεβαιώνεται με προσκόμιση βεβαίωσης συνταξιοδότησης που εκδίδεται μέσω TAXIS.

Η ιδιότητα πολύτεκνης οικογένειας αποδεικνύεται από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή από πιστοποιητικό της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.

Πιστοποιητικό αναπηρίας άνω του 67% Α’θμιας ή Β’θμιας επιτροπής.  Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας η οποία χορηγείται από τον ΟΑΕΔ ή εκδίδεται ηλεκτρονικά.

ΠΗΓΗ: XanthiNea.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό