Ξεκίνησε την περιοδεία της στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ξεκίνησε την περιοδεία της στη Θράκη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας της στον Νομό Έβρου, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο 126 και αντάλλαξε ευχές με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Πτελέα, όπου την υποδέχθηκαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι των χωριών του Τριγώνου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η ΠτΔ ξεναγήθηκε από την Πρόεδρο του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στο σημείο όπου θα δημιουργηθεί το Μουσείο Υφαντών, μια πρωτοβουλία του ΕΜΘ Αγγέλας Γιαννακίδου που θα ξαναζωντανέψει το παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού.

H κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, στον βόρειο Έβρο, για να τιμήσω τον θρακικό ελληνισμό που συνεχίζει την πορεία του στον χρόνο, με δύναμη και αξιοπρέπεια. Για να τιμήσω τη μνήμη των προγόνων των σημερινών κατοίκων που, πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ήρθαν εδώ και κατάφεραν να μετατρέψουν τον συλλογικό πόνο σε πνοή ζωής. Τους μνημονεύουμε με σεβασμό και περηφάνια και συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από το θετικό τους πνεύμα και το ακατάβλητο φρόνημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε και τη Νέα Βύσσα, όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Καραθεοδωρή. Αμέσως μετά, μετέβη στο Διδυμότειχο και συναντήθηκε με τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «Ευγένιος Ευγενίδης», που συμμετείχαν στον πανελλαδικό μαθητικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της «Καλύτερης Εικονικής Επιχείρησης 2022» και των οποίων είναι inspirational mentor.

Το βράδυ, η κυρία Σακελλαροπούλου συμμετείχε στην Ακολουθία των Αγίων Παθών, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα περιοδεύσει στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης.

Evros-News-radioevros–pameevro-EnaNews-ΑΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό