Ξεκίνησε το 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο  της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Ξεκίνησε το 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Στη τρίτη ημέρα του βρίσκεται ήδη το 42ο Πανελλήνιο Καρδιολογικό Συνέδριο της ΕΚΕ, του μεγαλύτερου ιατρικού συνεδρίου της χώρας με τη συμμετοχή περίπου 2.000 συνέδρων, σε πέντε συνεδριακές αίθουσες.

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΣΚΑΛΚΩΤΑ» η Τελετή Έναρξης του 42ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος έκανε την κήρυξη των εργασιών του. Παρευρέθηκαν  και χαιρέτησαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Καθηγητής –Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Στούμπος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Αθηναίων κ.  Καλαμπόκας, ενώ διαδικτυακό χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο Γ. Γραμματέας της ΕΚΕ κ. Κων. Τούτουζας.

Κατά την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κυρίου Γιάννη Κανακάκη παρουσιάστηκαν στο σύνολό τους οι πολύπλευρες επιστημονικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Τόσο σε ό,τι αφορά τη διαρκή εκπαίδευση των Καρδιολόγων , όσο και τις δράσεις σε όλη την Ελλάδα και την ενημέρωση των πολιτών για τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τα σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

Από την ομιλία του Προέδρου της ΕΚΕ, αναδείχθηκε επίσης ο εξωστρεφής και πρωταγωνιστικός ρόλος της ΕΚΕ με σημαντικές συνέργειες με την Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία και  το American College of Cardiology. Τέλος ο κ. Κανακάκης έθεσε τους μελλοντικούς στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου σε σχέση με την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση ειδικών και ειδικευομένων, πρόσθετες επιστημονικές πρωτοβουλίες και γενικότερα τον ανασχεδιασμό σε μία σειρά από τομείς.

Μετά το τέλος της ομιλίας του Προέδρου της ΕΚΕ ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποτροφιών εσωτερικού και εξωτερικού, οι καλύτερες εργασίες, οι καλύτερες περιλήψεις και τα καλύτερα ερευνητικά πρωτόκολλα, που πάντα αποτελούν σημείο αναφοράς σε κάθε τελετή έναρξης του Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου.

Η φετινή τελετή έναρξης συνοδεύτηκε από μία ακόμα κοινωνική πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Πόλο και τη δημιουργία ενός σποτ που παροτρύνει τους πολίτες σε υγιεινό  τρόπο ζωής και καθημερινή άσκηση, μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προέβη σε τιμητική βράβευση της Εθνικής Ομάδας Ανδρών του Πόλο, τόσο για τη μεγάλη επιτυχία στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την κατάκτηση του Αργύρου Μεταλλίου, όσο και  την εθελοντική συμμετοχή του προπονητή και των παικτών της Εθνικής στη δημιουργία του σποτ.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Κανακάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας κ. Φουντούλη και σε όλους τους παρευρισκόμενους παίκτες και προπονητές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό