Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη στη Λάρισα

Ύποπτο κρούσμα ηπατίτιδας σε 16χρονη στη Λάρισα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας λόγω μίας 16χρονης κοπέλας η οποία εισήχθη για νοσηλεία με συμπτώματα ηπατίτιδας.

Τα συμπτώματα της κοπέλας, πυρετός και εξανθήματα, εμφανίστηκαν τη Μεγάλη Τετάρτη και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, έχει διαπιστωθεί ηπατίτιδα (φλεγμονή του ήπατος) αλλά όχι κάποια από τις γνωστές μορφές της (Α,Β,C).

 

Ήδη έχει αποσταλεί αίμα για έλεγχο σε ότι αφορά αδενοϊό στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης, ενώ το περιστατικό έχει δηλωθεί και στον ΕΟΔΥ.

 

Σε ότι αφορά την κλινική της εικόνα είναι καλή.

 

Ιατρικές πηγές ανέφεραν στο onlarissa.gr, πως η 16χρονη αντιμετωπίζεται ως «ύποπτο περιστατικό», καθώς πληροί μέρος των συμπτωμάτων που έχουν σημάνει συναγερμό στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, έχοντας νοσήσει από covid19 τον περασμένο Ιανουάριο, εμβολιασμένη. Ωστόσο, οι δείκτες του ήπατος δεν είναι «ποσοτικά επαρκείς» ώστε να μπορεί να εξαχθεί άμεσα συμπέρασμα.

 

Συμπέρασμα, που αναμένεται να βγει από τις εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

 

Παιδική ηπατίτιδα: Τα ύποπτα συμπτώματα και ο ρόλος του κορονοϊού

Σε εγρήγορση είναι οι ελληνικές υγειονομικές αρχές για την ασυνήθιστη ηπατίτιδα σε παιδιά, με την ιατρική κοινότητα αλλά και τους γονείς να είναι θορυβημένοι, ενώ είναι θέμα χρόνου να διευκρινιστούν τα αίτια που την προκαλούν. Με δεδομένο ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να εμφανιστεί κρούσμα και στην Ελλάδα, το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και οι ιδιώτες παιδίατροι είναι ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.

 

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες, νοσοκομείο αναφοράς για τυχόν περιπτώσεις ύποπτης ηπατίτιδας έχει οριστεί το Παίδων «Η Αγία Σοφία» στο οποίο θα μπορεί να γίνεται διακομιδή εάν απαιτηθεί και με το οποίο θα μπορούν να επικοινωνούν άλλες δομές εφόσον χρειάζονται συμβουλές ή/και καθοδήγηση. Οι παιδίατροι, πάντως, γνωρίζουν καλά πώς να αντιμετωπίζουν ηπατίτιδες, καθώς πρόκειται για μια νόσο που έχει χρειαστεί πολλές φορές να αντιμετωπίσουν, το ίδιο και τα παιδιατρικά τμήματα σε νοσοκομεία ακόμη και της περιφέρειας.

Ηπατίτιδα: Συναγερμός στη Λάρισα για ύποπτο κρούσμα σε 16χρονη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό