Υπόθεση Πάτρας: «Εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους» λέει ο Γ. Λέων

Υπόθεση Πάτρας: «Εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους» λέει ο Γ. Λέων

Συνεχίζεται ο έλεγχος που πραγματοποιούν οι Αρχές για να εξακριβώσουν τα αίτια θανάτου και των άλλων δύο παιδιών στην υπόθεση της Πάτραςπου έχει σοκάρει το Πανελλήνιο.

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας  Γρηγόρης Λέων  δήλωσε πως  φαίνεται ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια και στους δύο πρώτους θανάτους  και μάλιστα με τον συγκεκριμένομηχανισμό της έλλειψης οξυγόνου.

Σε ό,τι αφορά την9χρονη,αποκαλύπτεταιμιαφωτογραφία από το μόνιτορπου κατέγραφε τους καρδιακούς σφυγμούς, το οξυγόνο και άλλους δείκτες όσο το παιδί βρισκόταν στη ΜΕΘ Παίδων και υπό την επίβλεψη των γιατρών όλα ήταν φυσιολογικά.

Άγνωστες λεπτομέρειες για τις συνθήκες θανάτου της 9χρονης και της μόλις 7 μηνών αδελφής της αποκάλυψε στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια οπατέρας των κοριτσιών, οι οποίες θα εκτιμηθούν από τις δικαστικές αρχές.

Στην κατάθεσή του, όταν ρωτήθηκε εάν είδε την 9χρονη κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, ο πατέρας των τριών παιδιών απάντησε: «Φυσικά και την είδα…Μετά από την ακτινογραφία έφυγα και πήγα στο νοσοκομείο μετά από 1 με 2 ημέρες πάλι, δε θυμάμαι ακριβώς, προκειμένου να αλλάξω τη κατηγορουμένη για να πάει στο σπίτι της να ξεκουραστεί.

»Ήταν η ημέρα που το παιδί έπαθε την ανακοπή. Έμεινα στο νοσοκομείο από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Όταν επέστρεψε η κατηγορουμένη εγώ έφυγα από το νοσοκομείο γιατί δεν επιτρεπόταν να μένουν 2 άτομα μέσα στο δωμάτιο λόγω covid. Το απόγευμα με καλεί η κατηγορουμένη στο κινητό μου και μου είπε χαρακτηριστικά ότι το παιδί έμεινε, τρέξε.

»Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανέφεραν μετά από 55 λεπτά, το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο, με εντατικολόγο τον κ. Ηλιάδη».

Ο 30χρονος αναφέρθηκε διεξοδικά στην επιδείνωση της υγείας και στα επεισόδια σπασμών της πρωτότοκης κόρης του και στην κατάσταση της σχέσης του με την εν διαστάσει σύζυγό του.

   Πηγή:  ertnews.gr   

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό