Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τα τηλέφωνα που την “καίνε” – Νέα επιβαρυντικά δεδομένα

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τα τηλέφωνα που την “καίνε” – Νέα επιβαρυντικά δεδομένα

Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία για την 33χρονη κατηγορούμενη – Οι νέοι στόχοι της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών

Συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας, με τον οποίο συζητούσε σχεδόν τυπικά και αδιάφορα για τον χαμό και της τρίτης κόρης της, πραγματοποιούσε η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου την ώρα που η εννιάχρονη Τζωρτζίνα πέθαινε – το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 – από την υπερβολική δόση κεταμίνης στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με τη σχετική αποτύπωση από συσκευή κινητού που παρουσιάστηκε στους ερευνητές της υπόθεσης και αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», ακριβώς την ώρα (μετά τις 2.30 το μεσημέρι) που γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν την Τζωρτζίνα ύστερα από την ανακοπή καρδιάς και την καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών, η μητέρα της τηλεφωνούσε σχεδόν ατάραχη στον γιατρό από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ο οποίος ήταν αυτός που γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του κοριτσιού και είχε προσπαθήσει να το «θωρακίσει», απλώς για να του μεταφέρει τα «άσχημα μαντάτα» και ότι τελικά η πολύμηνη προσπάθειά του δεν είχε αίσιο τέλος. Χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για αυτή την ενημέρωση, χωρίς να ζητεί ιατρικές συμβουλές ή μια άλλη γνώμη και χωρίς έκφραση θλίψης.

 

Νέα επιβαρυντικά δεδομένα

Μάλιστα στον ίδιο γιατρό, λίγες ώρες αργότερα, επισήμανε με τον ίδιο ουδέτερο τρόπο και χωρίς οποιαδήποτε συγκινησιακή φόρτιση ότι είναι απροσδιόριστα τα αίτια του θανάτου της κόρης της, σαν να μιλούσε για κάποιο άγνωστο κορίτσι. Αναφέροντάς του ότι απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία τελικά αποκάλυψε τη χορήγηση της δηλητηριώδους ουσίας που σκότωσε το άτυχο παιδάκι. Επιπλέον φέρεται να υπέβαλε ερώτηση για την τύχη των καταπραϋντικών χαπιών που έπαιρνε η Τζωρτζίνα λόγω της εγκεφαλοπάθειάς της και αν μπορεί να τα λάβει άλλο άτομο!

Τα συγκεκριμένα στοιχεία και οι μαρτυρίες για όσα συνέβησαν στην τελευταία πράξη του δράματος είναι ορισμένα από τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα για τις επιλογές της 33χρονης ήδη κατηγορούμενης μητέρας και ενώ σχεδόν κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.

 

Φύλλο και φτερό το κινητό

Ενα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από «έλλειψη οξυγόνου», για «αναισθητικά φάρμακα» και τις «αναισθησίες παιδιών».

Και αυτό παρότι για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της και τα φάρμακα που της δίνονταν είχε διαρκή αναλυτική ενημέρωση για πολλούς μήνες από τους θεράποντες ιατρούς της σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας.

 

Η διαφήμιση της «κεταμίνης»

Ομως εκείνο στο οποίο εστιάζουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του κοριτσιού είχε σταλεί διαφήμιση για τη φονική αναισθητική ουσία «κεταμίνη» από το Google. Χωρίς όμως να εντοπίζεται η επί τούτου διαδικτυακή αναζήτηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για αυτή την ουσία που οδήγησε το Google να της στείλει σχετικό διαφημιστικό υλικό μόνο για αυτή και για καμία άλλη παρεμφερή ουσία. Με δικαστικούς λειτουργούς να αναφέρουν ότι υπάρχουν σαφή δείγματα ότι η 33χρονη κατηγορούμενη διέγραψε τις σχετικές αναζητήσεις, όπως και σχεδόν όλες που έχει πραγματοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίες μπορεί να παρείχαν πληροφορίες για το τι μπορεί να συνέβη τον Απρίλιο του 2019 και την άνοιξη του 2021, οπότε απεβίωσαν η τριάμισι χρονών Μαλένα και η επτά μηνών Ιριδα και υπέστη την πρώτη ανεξήγητη ανακοπή η μέχρι τότε υγιέστατη Τζωρτζίνα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα «τεχνητής νοημοσύνης» ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες. Και ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, παρά την απροθυμία της 33χρονης να δώσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία ακόμη και προ αρκετού μεγάλου χρονικού διαστήματος.

dete.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό