Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας:  Ποιο θα είναι το ποσοστό της αύξησης των συντάξεων

Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας: Ποιο θα είναι το ποσοστό της αύξησης των συντάξεων

Στο τελικό ύψος της αύξησης των συντάξεων από την αρχή του 2024, που ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης έχει προσδιορίσει σε 3,1%, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Πάνος Τσακλόγου.

Μιλώντας στον Αnt1, ο υφυπουργός απέφυγε να απαντήσει με ακρίβεια λέγοντας ότι το ποσοστό μπορεί να είναι και χαμηλότερο, λόγω της μείωσης του πληθωρισμού σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. «Κοντός ψαλμός αλληλούια, όταν κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα γίνει γνωστό και το ποσοστό».

Ερωτηθείς για τους συνταξιούχους που εργάζονται, ανέφερε ότι η μείωση της παρακράτησης από την σύνταξη τους, αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση μέχρι και διπλασιασμό των εργαζόμενων συνταξιούχων, καθώς πέραν του κινήτρου για να ξεκινήσουν ορισμένοι συνταξιούχοι να εργάζονται, πλέον πολλοί που δουλεύουν «μαύρα» θα θελήσουν να γίνει κανονικά η δήλωση της εργασίας τους, παράλληλα με την σύνταξη.

Προσωπική διαφορά: Επίδομα έως 200 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα

Ο κ. Τσακλόγου είπε ότι επίκειται η καταβολή βοηθήματος σε 750.000 συνταξιούχους, που δεν θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους, λόγω προσωπικής διαφοράς, με το ποσό να κυμαίνεται από 100 έως 200 ευρώ, για συνταξιούχους με συντάξεις έως 1.600 ευρώ. 

Ακόμη, ο κ. Τσακλόγλου είπε πως «Με το νέο νομοσχέδιο εξισώνουμε το επίδομα μητρότητας (7.000 ευρώ) και για τις αυτοαπασχολούμενες και τις αγρότισσες», τονίζοντας ότι το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ.

Πηγή: imerisia.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό