Αλεξανδρούπολη: Σκέψεις για κλειστά cafe και εστιατόρια το χειμώνα

Αλεξανδρούπολη: Σκέψεις για κλειστά cafe και εστιατόρια το χειμώνα

Πολλοί επαγγελματίες σκέφτονται να ανοίξουν ξανά την άνοιξη κυρίως λόγω του ενεργειακού κόστους

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε για τα καταστήματα του καφέ και της εστίασης το φετινό καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη, αν και ο τουρισμός ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου.
«Ήταν ένα καλό καλοκαίρι μικρό σε διάρκεια στην περιοχή μας το πρόσημο ήταν θετικό χωρίς αυτό ωστόσο να αποτυπώνεται και στο οικονομικό κομμάτι καθώς η πολλή μεγάλη αύξηση που είχαμε δεχτεί το καλοκαίρι στο ρεύμα αλλά και στις πρώτες ύλες δεν άφησε να αποτυπωθεί αυτή η ζήτηση στα οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της Ενωσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και συναφών επαγγελμάτων Εβρου κ. Νίκος Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως μετά τη διπλή κρίση οικονομική και υγειονομική υπάρχουν σήμερα επαγγελματίες που είναι στα όρια τους και οι οποίοι άφησαν πίσω τις υποχρεώσεις τους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους, ενώ επικρατεί φόβος το τι θα γίνει τον χειμώνα με τις αυξήσεις που θα υπάρχουν ειδικά στις καταναλώσεις ρεύματος.
«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου καθώς μεσολαβεί και το τριήμερο της 28ης θα το παλέψουμε,» σημειώνει ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «απ εκεί και πέρα είναι αρκετοί αυτοί οι οποίοι συζητούν αν θα λειτουργήσουν τον χειμώνα ή αν θα κλείσουν για να ανοίξουν και πάλι την Άνοιξη.
Aρχές Νοεμβρίου τα Διοικητικά Συμβούλια είκοσι Σωματείων Πανελλαδικά αναμένεται να συναντηθούν στον Βόλο προκειμένου να χαράξουν μια κοινή γραμμή στα θέματα που τους απασχολούν με βασικότερο αυτό την αύξηση στο ρεύμα έτσι ώστε να προγραμματίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Ερτ Ορεστιάδας

Πηγή: Η ΓΝΩΜΗ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό