Κ. Κουρτίδης: Ψήνεται… το γαστρονομικό πιάτο από τοπικά προϊόντα που θα χαρακτηρίζει την Ξάνθη

Κ. Κουρτίδης: Ψήνεται… το γαστρονομικό πιάτο από τοπικά προϊόντα που θα χαρακτηρίζει την Ξάνθη

Με Δύναμη με πρόγραμμα και με προτάσεις κάνει είσοδο στα καθήκοντα της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, Κωνσταντίνος Κουρτίδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κουρτίδης, δήλωσε πως είναι ακόμη στην διαδικασία της ενημέρωσης των θεμάτων. Ωστόσο, προτάσσει τα θέματα του τουρισμού, της γαστρονομίας, της δημιουργίας ενός brand name σε κάθε χωριό της Ξάνθης και της ανάδειξης όλων των διαφορετικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε συνεργασία με όλους τους Δημάρχους, τους φορείς και τις συλλογικότητες.

Συγκεκριμένα, στάθηκε στην επιλογή του πιάτου, που θα χαρακτηρίζει την Ξάνθη γαστρονομικά και αυτό θα γίνει με την κατάθεση της γνώμης όλων των αρμόδιων φορέων, έστω και αν χρειαστεί να γίνει διαδικτυακά. Αξιοποιώντας φυσικά τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, μέσω της σφραγίδας γνωστών Αρχιμαγείρων!-Chef-

“Στους στόχους μας είναι η τοποθέτηση ειδικών πινακίδων έξω από τα χωριά της Ξάνθης, η οποία θα ενημερώνει τον επισκέπτη για την ιστορία του χωριού, αλλά επιπλέον και για το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Λόγου χάρη, για την περιοχή των Κομνηνών, όπου παράγεται εξαιρετικό μέλι, θα χαρακτηρισθεί ως το χωριό του μελιού. Η Ποταμιά με τα ιαματικά λουτρά της, ως το Ιαματικό χωριό κ.ο.κ
Σχεδιάζουμε τουριστικές διαδρομές, όπως και μια πλήρη και ολοκληρωμένη ανάδειξη του Χατζιδάκειου, με εμπλουτισμό του από εκθέσεις φωτογραφίας. Οι εκθέσεις φωτογραφίες θα μεριμνήσω να υπάρχουν και σε

αίθουσες του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας, τονίζοντας και υπογραμμίζοντας επιπλέον την προβολή”.

Σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τα νέα έργα και τις δράσεις ανάπτυξης που έχουν σχεδιασθεί της περιόδου της διοίκησης από τον Χρήστο Μέτιο, όλα θα υλοποιηθούν.

Σε ό,τι αφορά τα έργα οδοποιίας, ό,τι είναι στη σφαίρα ευθύνης της Περιφέρειας και σε ό,τι μπορούμε να συνεργασθούμε με τους Δημάρχους, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών στα σημεία του νομού.

Σε ό,τι αφορά τον δρόμο από την Παναγία Καλαμού μέχρι τον Κένταυρο και άλλους οικισμούς της ορεινής Ξάνθης, για τον οποίο υπάρχει «θέμα», δήλωσε πως θα τηρήσει τη νομιμότητα με κάθε τρόπο και θα προσπαθήσει να βρει τη χρυσή τομή για την ικανοποίηση και των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται, πως ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και από τις αρκετές χιλιάδες κατοίκων της ορεινής Ξάνθης έχει διατυπωθεί το αίτημα για ασφαλτόστρωση, πάνω στο οποίο συμφωνούν και οι επιχειρηματίες ξενοδοχείων της περιοχής, καθώς χάνουν τους πελάτες τους, όταν αντικρύζουν την κατάσταση του δρόμου και την προσβασιμότητα.

Από την άλλη οι Φυσιολάτρες και οι σύλλογοί τους, οι ποδηλάτες αντιδρούν στην ασφαλτόστρωση, καθώς θεωρούν πως δεν θα μπορούν με ασφάλεια να κάνουν τις διαδρομές τους στη Φύση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό