Μιχάλης Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την 4ετία

Μιχάλης Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ): Η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την 4ετία

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα αλλά και «ίσες αποστάσεις» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αίτημα για σύνδεση των μισθών με τον πληθωρισμό αλλά και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Εκλογές εντός του νέου έτους προέβλεψε ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, στην “παρθενική” ομιλία του σε συζήτηση πολιτικών αρχηγών, μιλώντας αντί του Νίκου Ανδρουλάκη.

Αναλύοντας τα φορολογικά στοιχεία του Προϋπολογισμού, είπε ότι τα βάρη θα πέσουν στις επιχειρήσεις που είχαν μείνει κλειστές λόγω των lockdown, στους αγρότες και στα αδύναμα νοικοκυριά. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δαπάνες για την Υγεία, που παραμένουν στο 6%, δηλαδή χαμηλότερες από τον μέσο όρο στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα των ημερών, ο κ. Κατρίνης τόνισε: “Η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα είναι γνωστή στους επιστημονικούς κύκλους εδώ και μήνες. Μπορεί κάποιος από την κυβέρνηση να μας πει αν την παρέλαβε;” Κατηγόρησε δε, την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και αγνοεί τις εισηγήσεις τους, χωρίς να έχει μεριμνήσει για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας αυτά τα δύο χρόνια.

Δίνοντας, με τη σειρά, του το στίγμα των “ίσων αποστάσεων” (που αποτελεί τη γραμμή της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ”, πρόσθεσε: “Κύριε πρωθυπουργέ, δώσατε το μήνυμα της χαλάρωσης, κηρύξατε τη λήξη της πανδημίας και μετά κουνήσατε το δάχτυλο στους πολίτες. Ο ιός μας αφορά όλους. Έχετε μετατρέψει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία σε πεδίο φτηνής αντιπαράθεσης”.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να δει τη σύνδεση των μισθών με τον πληθωρισμό και ζήτησε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό