Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη – Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία για εκλογή Δ.Ε.Ε.Π στη Ροδόπη

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών η ΝΔ: Μήνυμα Μητσοτάκη – Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία για εκλογή Δ.Ε.Ε.Π στη Ροδόπη

Για πρώτη φορά μετά από καιρό η Νέα Δημοκρατία κινείται σε ρυθμούς ανανέωσης της βάσης της αλλά και του τρόπου λειτουργίας της. Η Κυριακή 24 Οκτωβρίου ήταν μια μέρα εσωκομματικών εκλογών με το κυβερνών κόμμα να επιχειρεί να «φρεσκάρει» το δυναμικό του.

Όπως αναφέρουν από τη ΝΔ, τα καινούργια μέλη που εγγράφηκαν και ψήφισαν είτε δια ζώσης, είτε ηλεκτρονικά στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις αγγίζουν τις 135.000.

Στα μητρώα του κυβερνώντος κόμματος γράφτηκαν 134.802 μέλη. Από αυτά το 29% είναι γυναίκες και το 71% άνδρες. Οι νέοι ως 35 ετών είναι το 22% του εκλεκτορικού σώματος, ενώ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι τα νέα μέλη που εγγράφονται για πρώτη φορά στους εκλογικούς καταλόγους αποτελούν το 26% των εκλογέων.

Μάλιστα, από τα μέλη που είναι κάτω των 35 ετών το 20% δήλωσε πως θα ψηφίσει ηλεκτρονικά.

 

Τι θα προκύψει από τις εκλογές αυτές

Εκλέχθηκαν κατ’ αρχήν, οι πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΕΠ, οι πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ. Επίσης, εξελέγησαν οι σύνεδροι για το τακτικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 3,4 και 5 Δεκεμβρίου.

Οι υποψήφιοι πανελλαδικά είναι 6.852 για τις θέσεις αυτές στις κομματικές οργανώσεις.

 

Ηλεκτρονικά ψήφισε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε από το σπίτι για να δείξει ότι συμμετέχει με το νέο τρόπο στις εκλογές. Το πρωί πάντως βρέθηκε στην τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Γαλάτσι για να δει τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαδικασία και να συνομιλήσει με μέλη του κόμματος.

Το Σάββατο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Λαύριο. Μίλησε για μία γιορτή της Δημοκρατίας και αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές χαρακτήρισε τη ΝΔ ως το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη.

Επιχειρώντας άνοιγμα στην βάση του κόμματος είπε ότι οι κομματικές οργανώσεις είναι το νήμα το οποίο συνδέει την Κυβέρνηση και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την κοινωνία. Έστειλε επίσης μήνυμα σε υπουργούς και βουλευτές ότι πρέπει να έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές.

«Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι ζητώ πραγματικά απ’ όλα τα στελέχη μας, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας, να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό και την προσοχή στις κομματικές μας οργανώσεις. Δεν σας ζητάμε να είστε μόνο παρόντες την ώρα των εκλογών. Σας θέλουμε παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Διότι σας διαβεβαιώνω ότι ένα κόμμα λαϊκό και ζυμωμένο μέσα στην πραγματική κοινωνία πρέπει μονίμως να παίρνει ερεθίσματα από την πραγματική κοινωνία για να μπορεί να βελτιώνει τις πολιτικές του κάθε μέρα. Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων καλύτερη».

Έστειλε επίσης μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι: «Θα συνεχίσουμε ως κυβέρνηση να δουλεύουμε νυχθημερόν για να βελτιώνουμε τη ζωή όλων των πολιτών. Θα αποκρούσουμε με όλη τη δύναμη των επιχειρημάτων μας το τοξικό κλίμα το οποίο κάποιοι προσπαθούν και σήμερα να διαμορφώσουν πιστεύοντας ότι η Ελλάδα του 2021 είναι η Ελλάδα του 2011. Σας ζητώ να πούμε όχι σε όλους αυτούς τους νέους διχασμούς. Ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Δεν έχουμε να κερδίσουμε πολλά πράγματα ως χώρα όταν διχάζομαστε, όταν αυξάνουμε υπέρμετρα τη θερμοκρασία του πολιτικού διαλόγου. Θα εξακολουθούμε να μιλάμε με επιχειρήματα, να παρουσιάζουμε το πλούσιο κυβερνητικό μας έργο και να συνεχίζουμε κάθε μέρα να δουλεύουμε ακόμα πιο σκληρά για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

 

Ομαλά ολοκληρώθηκε η διαδικασία για εκλογή Δ.Ε.Ε.Π στη Ροδόπη

Τυπικές ως προς την ανάδειξη προέδρων, ουσιαστικές ως προς την ανάδειξη μελών ΔΣ, ήταν και οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία Ροδόπης, που ολοκληρώθηκαν χωρίες προβλήματα στα τέσσερα σημεία του Νομού Ροδόπης: Στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης (Κομοτηνή), στο ΚΑΠΗ Ιάσμου, στο συνεδριακό κέντρο Σαπών, στο δημαρχείο Αρριανών (Φιλύρα).

Οι κάλπες άνοιξαν στις 08:00 και έκλεισαν στις 19:00, ενώ δόθηκε η δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν για την ανάδειξη νέου ΔΣ στη ΝΔ Ροδόπης, όπως και στις τοπικές οργανώσεις Κομοτηνής, Σαπών, Ιάσμου, Φιλύρας.

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος Νομού ο επιχειρηματίας Γιάννης Τζαμπάζης.

Σε νεότερη ανάρτηση τα αναλυτικά αποτελέσματα

Με αναφορές από newsbeast/video : EnaChannel

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό