Συνελήφθησαν 7 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 7 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες και σήμερα (28 και 29-12-2021), σε περιοχές του Έβρου, της Ροδόπης και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ξάνθης, επτά (7) διακινητές, τέσσερις (4) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, σε αγροτική περιοχή του οικισμού Αρίστηνου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι o δράστης προηγουμένως δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε την πορεία του, ενώ τελικά το όχημα εντοπίσθηκε να έχει εκτραπεί σε αγροτεμάχιο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός διακινούμενου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης συνέλαβαν δύο ημεδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι μετά την ακινητοποίηση του οχήματος όλοι οι επιβαίνοντες  διέφυγαν πεζή σε παρακείμενη περιοχή με πυκνή βλάστηση, πλην όμως έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στον οικισμό Βρυσούλας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους της FRONTEX συνέλαβαν τον τρίτο ημεδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να έχει επιβιβάσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ εξωτερικά του οχήματος ανέμεναν ακόμη εννέα (9) μη νόμιμοι μετανάστες, προκειμένου να τους προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.

 

Στην τέταρτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον τέταρτο ημεδαπό δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Επισημαίνεται ότι οι τρεις από τους διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Στην πέμπτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δύο δράστες αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και μία (1) πλαστική βάρκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό