Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη με τις κάλπες να “κλείνουν” στις επτά ! (φώτος)

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη με τις κάλπες να “κλείνουν” στις επτά ! (φώτος)

Συνεχίζεται η διεξαγωγή της ψηφοφορίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Νομό Ροδόπης χωρίς προβλήματα, εάν εξαιρεθούν κάποια μικροπροβληματάκια με τις εφορευτικές επιτροπές με απουσία μελών που καλύφθηκαν από αναπληρωματικά μέλη. Οι κάλπες άνοιξαν από τις 7 το πρωί προκειμένου οι Έλληνες εκλογείς να ψηφίσουν για τη νέα Βουλή.

Στο Νομό Ροδόπης εκτιμάται ότι περίπου 55.000 με 65.000 θα είναι όσοι τελικά ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Συνολικά στη Ροδόπη λειτουργούν 279 εκλογικά τμήματα, όπως έκανε γνωστό ο αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Τσαλικίδης.

Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα ενώ, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν μέχρι εκείνη την ώρα ακόμη ουρές ψηφοφόρων, υπάρχει η δυνατότητα να παραταθεί η εκλογική διαδικασία για έως δύο ώρες.

Ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων σε επίπεδο συνδυασμών και μετά την ολοκλήρωσή της κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ. Εν συνεχεία ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τους σταυρούς προτίμησης. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος, καθώς και της σταυροδοσίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό