13 ετών ποινή κάθειρξης στον προπονητή ιστιοπλοΐας χωρίς ελαφρυντικά

13 ετών ποινή κάθειρξης στον προπονητή ιστιοπλοΐας χωρίς ελαφρυντικά

Σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια καταδικάστηκε ο προπονητή ιστιοπλοΐας, χωρίς το Δικαστήριο να του χορηγήσει κανένα ελαφρυντικό αλλά και ανασταλτικό στην έφεση.

Την ίδια ποινή είχε προτείνει και ο εισαγγελέας όπως επίσης και να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση του καταδικασθέντα λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του αδικήματος για το οποίο καταδικάστηκε.

Αντίθετα ο εισαγγελέας ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Όσον αφορά την καλή συμπεριφορά μετά την πράξη απαιτούνται πραγματικά περιστατικά επί μακρύ χρονικό διάστημα από τα οποία να προκύπτει θετική μεταστροφή του χαρακτήρα. Ο κατηγορούμενος από το Φθινόπωρο του 2013 και μέχρι σήμερα δεν αποδείχθηκε ότι έχει διαπράξει κάποια αξιόποινη πράξη και φαίνεται να έχει κατανοήσει ότι αυτό που τέλεσε σε βάρος της καταγγέλλουσας ήταν ποινικά αξιολογήσιμο και όχι ανεκτό. Προτείνω να του χορηγηθεί ελαφρυντικό καθώς επί εννέα συναπτά έτη δεν τέλεσε αξιόποινη πράξη» κατέληξε ο εισαγγελέας.

Ο εισαγγελέας ωστόσο πρότεινε να μην αναγνωριστούν στον καταδικασθέντα τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μετάνοιας και του πρότερου σύννομου βίου.

«Ο κατηγορούμενος διατήρησε για κάποιους μήνες επαφές με ένα 11χρονο παιδί και προέβη τουλάχιστον σε μία χειρονομία γενετήσιου χαρακτήρα, το φιλί. Γεγονός που φανερώνει εκτροπή από την κανονικότητα των κοινωνικών σχέσεων και συνιστά αξιόποινη συμπεριφορά» τόνισε ο εισαγγελέας για το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ως προς την ειλικρινή μετάνοια ο εισαγγελέας τόνισε ότι η ομολογία για την πράξη της κατάχρησης ανηλίκου δεν αρκεί για να στοιχειοθετηθεί το συγκεκριμένο ελαφρυντικό.

real.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό