5 εύκολα tips για να χάσετε βάρος παραμένοντας υγιείς

5 εύκολα tips για να χάσετε βάρος παραμένοντας υγιείς

Ένα φυσιολογικό και σταθερό βάρος με βάση τις συστάσεις των ειδικών μπορεί να μας προστατεύσει από μια σειρά κινδύνων για την υγεία. Ο τρόπος με τον οποίο θα το αποκτήσουμε, επίσης…

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, υπάρχουν πολλές διαφορετικές στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Ωστόσο, κάποιες, όπως για παράδειγμα οι «crash diets» είναι απαγορευτικές καθώς πέραν του ότι δεν οδηγούν σε μόνιμα αποτελέσματα, ενέχουν ποικίλους κινδύνους για την υγεία.

Μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά αλλά σε μικρότερες μερίδες, η σωματική άσκηση και ο ποιοτικός ύπνος θα έλεγε κανείς πως είναι τα κλειδιά για την επίτευξη του στόχου. Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε;

Tips για να είστε λεπτοί και υγιείς

Καταναλώστε τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι μια ρίζα που εισήχθη σταδιακά στη δυτική κουζίνα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός πιάτου μιας και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτική ικανότητα, τα οποία ωφελούν σημαντικά τη συνολική υγεία.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition, η τακτική κατανάλωσή του βοηθά στην αύξηση της οξείδωσης των λιπιδίων, προάγοντας έτσι την απώλεια βάρους.

Τρώτε πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα τρόφιμα, όπως οι πιπεριές τσίλι, περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη. Αυτή η ουσία δρα ως αντιφλεγμονώδης και αναλγητικός παράγοντας στο σώμα. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί το συνιστούν σε ασθενείς με αρθρίτιδα.

Σύμφωνα με μελέτη, η καψαϊκίνη θα μπορούσε επίσης να αυξήσει την οξείδωση των λιπιδίων, γεγονός που βοηθά στην προσπάθεια να αδυνατίσουμε.

Πίνετε νερό πριν από τα γεύματα

Γενικά, δοκιμάστε στρατηγικές που αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε τις πιθανές λιγούρες και μπορεί τελικά να φάτε λιγότερο στο κυρίως γεύμα σας. Η κατανάλωση ακόμη και ενός ποτηριού μεταλλικού νερού πριν από κάθε γεύμα έχει αποδειχθεί ικανή να αυξήσει τον κορεσμό και να μας χαρίσει ένα αίσθημα πληρότητας.

Μειώστε την κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων

Οι τροφές που περιέχουν τις περισσότερες θερμίδες, πολλές από αυτές «κενές», είναι τα βιομηχανικά υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτά περιέχουν τρανς λιπαρά οξέα μαζί με απλά σάκχαρα. Ο συνδυασμός και των δύο στοιχείων προκαλεί μια κατάσταση φλεγμονής στο σώμα που επηρεάζει αρνητικά τον μεταβολισμό και καθιστά απίστευτα δύσκολη την απώλεια βάρους.

Για το λόγο αυτό, μια δίαιτα πρέπει πάντα να βασίζεται σε φρέσκα τρόφιμα που παρέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό και είναι χαμηλότερα σε θερμίδες.

Βέβαια, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και στον τρόπο που μαγειρεύετε. Για παράδειγμα, δεν συνιστώνται τηγανητά φαγητά καθώς αυξάνουν τις θερμίδες ενός φαγητού και παράγουν επίσης τρανς λιπαρά.

Τρώτε περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση

Η μικροχλωρίδα παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους αφού η τροποποιημένη ποικιλότητα των μικροβίων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον μεταβολισμό.

Για το λόγο αυτό, πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν την τακτική κατανάλωση γαλακτοκομικών τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση, καθώς περιέχουν προβιοτικά βακτήρια ικανά να επηρεάσουν θετικά την υγεία.

Πηγή: vita.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό