6ο Φεστιβάλ «Via Egnatia» από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

6ο Φεστιβάλ «Via Egnatia» από την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης

Με τη διοργάνωση του λαϊκού αγώνα δρόμου Rodopi Run κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου οι διήμερες εκδηλώσεις του 6ου Φεστιβάλ «Via Egnatia» που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.

Σκοπός της θεσμοθετημένης διοργάνωσης της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι η σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή πολιτιστική – τουριστική δραστηριότητα, ενώ οι φετινές εκδηλώσεις του «Via Egnatia» ήταν αφιερωμένες στην 100η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

Στη έναρξη των εκδηλώσεων, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, παρουσιάστηκε η επετειακή έκδοση «Ροδόπη – Ματιές από το χθες στο σήμερα», το ιστορικό φωτογραφικό λεύκωμα που εξέδωσε η Π.Ε Ροδόπης, τιμώντας την επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης, με την τελετή να συνοδεύει έκθεση φωτογραφίας από τα ευρήματα της αρχαίας Εγνατίας και ιστορικού φωτογραφικού υλικού.

Οι εκδηλώσεις «Via Egnatia» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, κορυφώθηκαν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, με τον λαϊκό αγώνα δρόμου εντός πόλης 5 χλμ. «Rodopi Run». Στον αγώνα δρόμου έλαβαν μέρος δεκάδες δρομείς κάθε ηλικίας, μέλη συλλόγων, δρομικών ομάδων και μεμονωμένοι, οι οποίοι διέτρεξαν μια διαδρομή που περιλαμβάνει σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Κομοτηνής.

«Σήμερα ήταν μια ευκαιρία για τρέξιμο, μια ηλιόλουστη μέρα παρά το κρύο. Οι συμμετέχοντες τιμήσανε το 6ο Φεστιβάλ Via Egnatia, ένα φεστιβάλ που έχει γίνει θεσμός. Με αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο, η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης αποχαιρετά το 2021. Μπαίνουμε σε μια νέα χρονιά, ευελπιστούμε, ελπίζουμε και ευχόμαστε για καλύτερες μέρες με πολλή υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο. Αποχαιρετούμε το παλιό που μας έχει κουράσει και ελπίζουμε και του χρόνου να συμμετέχουμε στο 7ο Φεστιβάλ, με τις ίδιες τουλάχιστον συμμετοχές. Ευχαριστούμε όλους όσοι στήριξαν αυτή την εκδήλωση και ευχόμαστε να έχουμε μια καλή χρονιά το 2022», δήλωσε μετά την απονομή των κυπέλλων στους νικητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης.

Το Φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Π.Ε Ροδόπης οργανώνεται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, του Δήμου Κομοτηνής, του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της 29ης Ταξιαρχίας, του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης -Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής, του ΕΚΑΒ Κομοτηνής, του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών Κομοτηνής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό