
Στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ανεβαίνει η οπερέτα του Θ.Σακελλαρίδη “Θέλω να δω των Πάπα!”, από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Η Στέγη Πολιτισμού ΑΜΘ, συνεργάζεται με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και παρουσιάζει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, για δύο παραστάσεις, την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, «Θέλω να δω τον Πάπα!»
1η παράσταση: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30
2η παράσταση: Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00
Είσοδος ελεύθερη
*Κρατήσεις: Θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες
Το πρόγραμμα «Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα» υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Μέγας Δωρητής ΕΛΣ & Δωρητής προγράμματος περιοδειών:
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Θέλω να δω τον Πάπα!
Όλοι θέλουν να δουν τον Πάπα! Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Εναλλακτική Σκηνή, η θρυλική οπερέτα Θέλω να δω τον Πάπα! του Θεόφραστου Σακελλαρίδη ταξιδεύει στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη, με τη συμμετοχή ενός εξαιρετικού καστ λυρικών ερμηνευτών και μουσικών.
Στην οπερέτα Θέλω να δω τον Πάπα! (1920), που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις την εποχή της, ξεδιπλώνεται στο έπακρο η σύγχρονη αστική θεματολογία του Θεόφραστου Σακελλαρίδη. O συνθέτης υπογράφει και το λιμπρέτο του έργου, το οποίο αποτελεί διασκευή στα καθ’ ημάς της φάρσας του Μωρίς Εννεκέν Οικιακές χαρές (1894) με πρωταγωνιστές ένα νεόνυμφο αστικό ζευγάρι η σχέση του οποίου διαταράσσεται όταν, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στη Ρώμη, η νεαρή σύζυγος εκφράζει την επιθυμία να δει από κοντά τον Ποντίφικα!
Ύφος, γλώσσα, χαρακτήρες, μουσική και ρυθμός αποκαλύπτουν έναν σαγηνευτικό σκηνικό κόσμο όπου σατιρίζονται αξιοθαύμαστα η υποκρισία και η υπερβολή, η επιδειξιμανία αλλά και η άκριτη εξιδανίκευση κάποιων κοινωνικών θεσμών. Ένας γάμος, οι προσδοκίες των νεονύμφων και των συγγενών τους και ο Πάπας που… ποτέ δεν εμφανίζεται αλλά παραμένει αφανής πρωταγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, για να μας θυμίζει ότι συχνά η σύγχυση, το μπέρδεμα και οι παγίδες των κατεστημένων αξιών αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης επιθυμίας.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νατάσα Τριανταφύλλη
Ενορχήστρωση για τετραμελές ενόργανο σύνολο: Μιχάλης Παπαπέτρου
Μουσική διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου
Δραματουργική επεξεργασία, διασκευή: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
Σκηνικό, κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Κινησιολογία: Δήμητρα Μητροπούλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Σιγαλός (Βαρονάς), Βαγγέλης Μανιάτης (Λατρούδης), Τζούλια Σουγλάκου (Κυρία Λατρούδη), Χρύσα Μαλιαμάνη (Άννα), Νικόλας Μαραζιώτης (Αδριανός), Μαρισία Παπαλεξίου (Ρίτα), Αντώνης Κυριακάκης (Δημοσθένης)
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλίας Σκορδίλης (κλαρινέτο), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Δημήτρης Τίγκας (κοντραμπάσο), Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαγιάν)
Πληροφορίες:
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΣΤΕΓΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Α.Μ.Θ. Α.Ε.
Αγίας Βαρβάρας 4, Κομοτηνή
Τηλ.: 6937120986 & 25310 24563
https://www.stepo.gr/ info@stepo.gr stepopamth@gmail.com
