«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν 2 από τους εγκλωβισμένους στο πλοίο που φλέγεται

«Euroferry Olympia»: Απεγκλωβίστηκαν 2 από τους εγκλωβισμένους στο πλοίο που φλέγεται

Έντεκα επιβαίνοντες στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia» παραμένουν αγνοούμενοι, σύμφωνα με το Λιμενικο, εκ των οποίων οι τρεις είναι Έλληνες. Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί δύο εγκλωβισμένοι στο πλοίο, στο οποίο τις πρώτες πρωινές ώρες εκδηλώθηκε φωτιά, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από την Ηγουμενίτσα προς το Πρίντεζι.

Σύμφωνα με το Λιμενικό έχουν διασωθεί 278 άτομα, μέλη του πληρώματος και επιβάτες.

H ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Κατέπλευσαν στον λιμένα ν. Κέρκυρας, το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ., τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια τους διασωθέντες του Ε/Γ-Ο/Γ ”EUROFERRY OLYMPIA” σημαίας Ιταλίας.

Πραγματοποιήθηκε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχουν διασωθεί διακόσια εβδομήντα οκτώ (278) άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο το οποίο δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Επίσης, συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο (02) αλλοδαπών επιβαινόντων οι οποίοι βρίσκονται εντός του πλοίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση εντοπισμού έντεκα (11) αγνοουμένων επιβατών, στους οποίους σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περιλαμβάνονται τρεις (03) Έλληνες υπήκοοι. Σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία (03) ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο επίσης μεταβαίνει Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης. Κάθε νεότερη εξέλιξη σχετικά με το περιστατικό θα γνωστοποιείται άμεσα με νεότερες ανακοινώσεις».

Νωρίτερα, μιλώντας στο kathimerini.gr, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα τόνισε πως πέριξ του πλοίου έχει γίνει εκτεταμένη έρευνα για τυχόν ναυαγούς και δεν έχει προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

Ήδη είναι σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο ατόμων -σύμφωνα με πληροφορίες υπήκοοι Βουλγαρίας και Τουρκίας- που εξακολουθούν να βρίσκονται στο φλεγόμενο πλοίο.

Στο σημείο όπου είναι σε εξέλιξη το συμβάν βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό