Σταμάτησαν οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου – 12 οι αγνοούμενοι

Σταμάτησαν οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου – 12 οι αγνοούμενοι

Ένας Αφγανός μετανάστης, που δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα επιβατών και ένας Βούλγαρος οδηγός απεγκλωβίστηκαν τελικά από το φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia».

Ο απεγκλωβισμός τους έγινε από άνδρες της ΕΜΑΚ με ελικόπτερο σούπερ πούμα. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από όπου οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Έως τώρα από την όλη επιχείρηση έχουν διασωθεί 278 άτομα, ενώ άλλα 12 άτομα φέρονται τελικά ως αγνοούμενοι μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες υπήκοοι.

Νωρίτερα σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» και αναμένεται να επαναληφθούν με το πρώτο φως της ημέρας. Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia». Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

ertnews.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό