Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο διασωθέντων του Euroferry Olympia

Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο διασωθέντων του Euroferry Olympia

Διασωληνώθηκε ο ένας από τους δύο διασωθέντες του Euroferry Olympia, του πλοίου που φλέγεται από τα ξημερώματα ανοιχτά της Κέρκυρας.

Πρόκειται για τον 65χρονο Βούλγαρο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου. Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα, σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuTVnews.

Ο δεύτερος από τους διασωθέντες, υποβάλλεται σε εξετάσεις στα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση. Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα.

Στους 3 άνδρες της ΕΜΑΚ που ήταν πάνω στο πλοίο χορηγείται οξυγόνο γιατί εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα  καπνού. 

Μετά από μεγάλη επιχείρηση, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από το Super Puma με σκοινί στο κατάστρωμα του πλοίου, προκειμένου να βρουν τους δύο εγκλωβισμένους.

Ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο.

Την ίδια στιγμή μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τον εντοπισμό πέντε ακόμα αγνοουμένων που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες, αφού

όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί.

Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Ανακοίνωση για την πορεία της υγείας των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά τη διάσωσή τους από το πλοίο «Euroferry Olympia», εξέδωσε το νοσοκομείο του νησιού.

Η ανακοίνωση

Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και

Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Τρία εξιτήρια

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια.

in.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό