Αχιλλέας Γραβάνης: «Δεν τελειώνει η πανδημία με την Όμικρον»

Αχιλλέας Γραβάνης: «Δεν τελειώνει η πανδημία με την Όμικρον»

Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, τονίζει ο καθηγητής Φαρμακολογίας. Τι δεν γνωρίζουμε ακόμα.

«Δεν έρχεται το τέλος της πανδημίας με την Όμικρον», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.

Όπως είπε, δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η εικόνα της λοίμωξης το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος θα είναι πολύ δύσκολοι μήνες όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων. Θα εξαρτηθεί πόσο δύσκολοι θα είναι και από τη συμπεριφορά των πολιτών.

Τα μέτρα που αφορά στη μάσκα είναι πολύ σημαντικά, τόνισε ο κ. Γραβάνης  Μάλιστα κάλεσε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα ΚΝ95 και FFP2 παντού, όπου βρισκόμαστε με συνανθρώπους μας, είτε είμαστε στο σπίτι, στη δουλειά, είτε εξωτερικά. «Αν χρησιμοποιούμε τη μάσκα όλοι μας, η πιθανότητα λοίμωξης ακόμα και σε συνωστισμό κάτω από ένα μέτρο είναι 0,4-1% », σημείωσε χαρακτηριστικά.

Και κατέληξε: «Έχουμε δύο μεγάλα όπλα, τις μάσκες και τα εμβόλια, πρέπει να εμβολιαστούμε ταχύτατα. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούν και με τις δύο δόσεις, και όσο εμβολιαστούν με την τρίτη δόση τόσο μικρότερη θα είναι η πιθανότητα να μπούμε σε μερικό ή γενικό lockdown».

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό