Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο για 12η συνεχόμενη χρονιά στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο για 12η συνεχόμενη χρονιά στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Η ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής συνδιοργανώνει μαζί με τον Σύλλογο Alma Libre Αφιέρωμα στον Ισπανόφωνο Κινηματογράφο, Οι προβολές εντάσσονται στο πρόγραμμα Περιοδεύων Ισπανόφωνος Κινηματογράφος του Ινστιτούτου Θερβάντες, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Ισπανίας και της Αργεντινής.
Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό σκοπό και το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα δοθεί σε μορφή δωροεπιταγής στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του δήμου Κομοτηνής.
Θα προβληθούν τρεις ταινίες :
Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου : La lengua de las mariposas
Σκην.Jose Luis Cuerda, Ηθοποιοί: Manuel Lozano, Fernando Ferrán Gòmez
Έτος.1999
Ο Moncho είναι ένας 6χρονος πιτσιρικάς που ξεκινάει το σχολείο σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας του 1936. Η αρχή είναι δύσκολη για το μικρό αγόρι που γίνεται περίγελος της τάξης. ο Don Gregorio όμως, ο δάσκαλος του, καταφέρνει να ενώσει τους μαθητές του και να τους δείξει το μαγικό κόσμο της φύσης γύρω τους. Τα παιδιά παρατηρούν μαγεμένα όλη την ομορφιά που τα περιβάλλει μέχρι που οι καιροί αλλάζουν και αντί για τα θαύματα της φύσης έρχονται αντιμέτωπα με τις θηριωδίες της ανθρώπινης φύσης σε έναν εμφύλιο που ξεκινά….
Διάρκεια:1ω. 37λ.
Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους.
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου : Mataharis
Σκην.Iciar Bollain, Πρωτ/στουν: Najwa Nirmi, Tristan Ulloa, Maria Vasquez, Nuria Gonzales, Έτος: 2007
Τρεις σύγχρονες, δυναμικές γυναίκες σε ένα απαιτητικό επάγγελμα. Οι τρεις ιδιωτικές ερευνήτριες είναι συνηθισμένες να αναλαμβάνουν τις πιο πολύπλοκες υποθέσεις παράλληλα με τις απαιτητικές οικογενειακές τους υποχρεώσεις. Αυτή τη φορά οι έρευνές τους σχετίζονται με τα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και με προσωπικά ζητήματα και οι έμπειρες ερευνήτριες πρέπει να πάρουν δύσκολες αποφάσεις για να κλείσουν και αυτές τις υποθέσεις και να αντιμετωπίσουν τα προσωπικά τους προβλήματα που απαιτούν την προσοχή τους.
Διάρκεια: 1ω. 40λ.
Η ταινία είναι κατάλληλη για άνω των 15 ετών.
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου Esta Pareja Feliz
Σκην. Luis Garcia Berlanga, Πρωτ/στουν: Elvira Quintillá, Fernando Fernán Gómez
Έτος:1953
Η Carmen, μια νεαρή μοδίστρα και ο Juan, ηλεκτρολόγος σε κινηματογραφικό στούντιο, είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι. Οι δυο τους προσπαθούν με απόλυτα ορθολογικό τρόπο να ορθοποδήσουν οικονομικά. Η Carmen παίρνει μέρος σε κάθε είδους κλήρωση και διαγωνισμό που βρίσκει και ο Juan στήνει δουλειές για εύκολο πλουτισμό με το γείτονά του. Τη στιγμή που αρχίζουν ν` απογοητεύονται από όλα αυτά και να ξεσπούν ο ένας στον άλλο γίνεται η ανατροπή. Η Carmen κερδίζει ένα 24/ωρο για να γευτούν ό, τι το καλύτερο προσφέρει η Μαδρίτη και να δείξουν σε όλους ότι είναι Αυτό το Ευτυχισμένο Ζευγάρι. Θα τα καταφέρουν;
Η ταινία κέρδισε το βραβείο Jimeno για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη
Διάρκεια: 1ω. 23λ.
Η ταινία είναι κατάλληλη για όλους
Γενικές πληροφορίες και οδηγίες για τις προβολές:
• Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9:15
• Η είσοδος στις προβολές είναι ΔΩΡΕΑΝ
• Το ταμείο για την προμήθεια εισιτηρίων ατελώς θα ανοίγει στις 8 το βράδυ.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό