Αφιέρωμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) στο πολυσήμαντο  έργο της Τράπεζας Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ

Αφιέρωμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative) στο πολυσήμαντο έργο της Τράπεζας Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας-ΣΑΦ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στα πλαίσια του αφιερώματός της για εξαιρετικές πρωτοβουλίες τις οποίες στηρίζει με την βοήθεια των υποστηρικτών της, αναφέρθηκε στην δράση της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και το πολύπλευρο έργο της, όπως και για τον αντίκτυπο που έχει η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας στην κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την Ένωση Κυριών Δράμας – ΣΑΦ να αναγνωρίζεται ο αγώνας της για την στήριξη των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας και να προβάλλεται το έργο της στη διεθνή ελληνική κοινότητα από μια τόσο σημαντική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με παγκόσμια εμβέλεια όπως η Hellenic Initiative. Όσοι εργάζονται σε οργανισμούς με σκοπό την στήριξη των μη προνομιούχων μελών της κοινωνίας γνωρίζουν πως υπάρχουν δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να διαχειρίζονται και χρειάζεται μεγάλη καρδιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο προκειμένου να ανταπεξέλθουν.

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας αποτελεί την 4η πανελλαδικά Τράπεζα Τροφίμων, η οποία ιδρύθηκε από την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, τον Οκτώβριο του 2019.  Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) κι έχει ως πρωταρχικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης τροφίμων. Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας συλλέγει προϊόντα με σύντομη ημερομηνία λήξης και προϊόντα από χορηγίες εταιριών τα οποία διανέμει στους ωφελούμενους του σωματείου καθώς και σε φορείς όλου του νομού. Συνολικά   από   το  2019  η   Τράπεζα   τροφίμων   έχει   διαθέσει  195 τόνους   τροφίμων.   Κατά   το   έτος  2022  μέχρι   τον   Σεπτέμβριο κατάφερε   να   διαθέσει  77  τόνους   τροφίμων   και   ειδών   ατομικής υγιεινής. Εξυπηρετεί μηνιαίως 1900 ωφελούμενα μέλη οικογενειών της Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και   ενισχύει   τις   κοινωνικές   υπηρεσίες  Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού, καθώς και μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Καθημερινά επεκτείνει το εύρος των δράσεων της και το πλήθος των φορέων που εξυπηρετεί.

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει κοντά έλληνες της διασποράς και φιλέλληνες, με σκοπό να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας μέσω προγραμμάτων που εστιάζουν στην ανακούφιση  των πληγέντων της οικονομικής κρίσης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στην οικονομική ανάπτυξη.Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Τράπεζα Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό